Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σε νέες εκλογές το Περιφ.Τμήμα Ιονίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Σε νέες εκλογές το Περιφ.Τμήμα Ιονίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου αφού δε κατέστη δυνατή η συγκρότησή του ΔΣ σε σώμα μετά τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου. ΗΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΙΟΝΙΟΥ αποδίδει ευθύνες για αυτή την εξέλιξη στις παρατάξεις, ΔΗ.ΚΙ.Ο. Ιονίων Νήσων και Π.Δ.Σ.Ο. Ιονίων Νήσων.

Η ανακοίνωση

Για πρώτη φορά στην ιστορία του του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων ΟΕΕ, το ΔΣ που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 15ης  Δεκεμβρίου 2019 δεν κατάφερε να συγκροτηθεί σε σώμα, με αποτέλεσμα το Τμήμα να οδηγηθεί σε νέες εκλογέςγια την ανάδειξη νέου Δ.Σ, στις 14 Ιουνίου 2020.

Για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη φέρουν ακέραια την ευθύνη οι παρατάξεις, ΔΗ.ΚΙ.Ο. Ιονίων Νήσων και Π.Δ.Σ.Ο. Ιονίων Νήσων οι οποίες αρνήθηκαν την πρόταση συνεργασίας που κατέθεσε η παράταξή μας για την διοίκηση του Τμήματος Ιονίων Νήσων, χωρίς να αντιπροτείνουν την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση συνεργασίας και χωρίς να αιτιολογήσουν, έστω και στοιχειωδώς, την στάση τους αυτή.

Αντιθέτως, προτίμησαν να σύρουν το Τμήμα Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε., εντελώς αδικαιολόγητα, σε νέα εκλογική διαδικασία, αφήνοντάς το χωρίς ουσιαστική διοίκηση για χρονικό διάστημα άνω των 8 μηνών και ενώ η βούληση των συναδέλφων οικονομολόγων έχει εκφραστεί, μόλις 3 μήνες προγενέστερα, με αρκετή σαφήνεια δίνοντας στην δική μας παράταξη ποσοστό 45% και 3 έδρες έναντι ποσοστού 28% και 2 έδρες και 17% και 1 έδρα  στις παρατάξεις  ΔΗ.ΚΙ.Ο και Π.Δ.Σ.Ο, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η στάση των παρατάξεων αυτών,στο να οδηγήσουν, δηλαδή, το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων σε δεύτερες εκλογές,εντός ολίγων μηνών, είναι ακατανόητη και δεν μπορεί να ερμηνευθεί, δεδομένου ότι κατά την διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019, οι παρατάξεις αυτές δεν κατέθεσαν οποιαδήποτε εναλλακτική  πρόταση για την Διοίκηση του Τμήματος, ενώ παράλληλαδεν εξέφρασαν την παραμικρή ένσταση στην μοναδική ολοκληρωμένη  προγραμματική πρόταση  διοίκησης που κατατέθηκε από την παράταξή μας.

Ειλικρινά, αδυνατούμε να κατανοήσουμε, τι είδους σκοπιμότητες πρυτάνευσαν στις παρατάξεις αυτές και ποιοι εξωγενείς, παράγοντες οδήγησαν το Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. σε δεύτερη εκλογική διαδικασία, αφήνοντας το χωρίς διοίκηση και ουσιαστικά χωρίς συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, την χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Βεβαίως, η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα την πρόσφατη απόφασήμας να δημιουργήσουμε την  Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ιονίων Νήσων, τη μοναδική παράταξη η οποία έχει ως αποκλειστική αναφορά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Αθηνοκεντρικές  παρατάξειςοι οποίες βρίσκονται μακριά από τα τοπικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να τα κατανοήσουν και να τα αντιμετωπίσουν.

Η παράταξή μας δημιουργήθηκε μέσα από την συσσωρευμένη εμπειρία των καταξιωμένων μελών που την περιβάλλουν, με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων, χωρίς δεσμεύσεις και αποκλεισμούς, μακριά από εξωγενείς παράγοντες, προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, με μοναδικό γνώμονα την Οικονομική Επιστήμη.  Τα προηγούμενα χρόνια, διοικήσαμε το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων με αποτελεσματικότητα και  το μετατρέψαμε από έναν άγνωστο κοινωνικό φορέα, που ως μοναδική δράση είχε την πραγματοποίηση σεμιναρίων για τους Λογιστές  – Φοροτεχνικούς,  στον σημαντικότερο αναπτυξιακό επιστημονικό φορέα των Ιονίων Νήσων.

Στις πρόσφατές εκλογές της 15η Δεκεμβρίου 2019, οι συνάδελφοι οικονομολόγοι αναγνώρισαν την Προσφορά μας και εκτίμησαν τις προγραμματικές μας θέσεις για το μέλλον του Επιστημονικού μας Φορέα και μας έδωσαν ευρεία πλειοψηφίαστο εκλογικό σώμα. Δυστυχώς,όμως, οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν αντιλήφθηκαν την εντολή που έδωσαν οι συνάδελφοι οικονομολόγοι, δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών και αρνήθηκαν τη συνεργασία που επιβάλλει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που ισχύει στο Ο.Ε.Ε. σε αντίθεση με τα υπόλοιπα 15 Περιφερειακά Τμήματα όπου έχουν συγκροτηθεί τα Δ.Σ. σε σώμα, με την συνεργασία πολλών παρατάξεωνμαζί και λειτουργούν κανονικά.

Ενόψει των εκλογών της 14ης Ιουνίου 2020 οι οποίες πραγματοποιούνται με την ευθύνη των υπόλοιπων παρατάξεων,  ζητάμε από του συναδέλφους Οικονομολόγους, να επιλέξουν την σταθερότητα του θεσμού, έναντι των σκοπιμοτήτων και των προσωπικών συμφερόντων. 

Η παράταξή μας είναι η μοναδική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον του Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε.

Ζητάμε, λοιπόν,  από τους συναδέλφους Οικονομολόγους να στηρίξουν την παράταξή μας και να της δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο νέο ΔΣ που θα προκύψει., καθόσον είναι η μοναδική παράταξη η οποία έχει επεξεργασθεί και έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του τμήματος και κατ’ επέκταση μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ομαλή διοίκηση του.

για την Παράταξη 
Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ιονίου
 
Θεόδωρος Παγκράτης
                  Οικονομολόγος 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!