Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικός ο ρόλος της πρόληψης κατά των κάθε είδους εξαρτήσεων

Ο σημαντικός ρόλος της πρόληψης κατά των κάθε είδους εξαρτήσεων ήταν το επίκεντρο του μηνύματος το οποίο εξέφρασαν σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, η επιστημονική υπεύθυνη της ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξη Σπύρος Δολιανίτης σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι γονείς, εκπαιδευτικοί και ευρύτερα εκπρόσωποι των τοπικών θεσμών και κοινωνικών ομάδων και φορέων θα πρέπει να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά και τους νέους.

Να περάσουμε στα παιδιά το μήνυμα ότι η  ζωή έρχεται μόνο μία φορά, είναι όμορφη και ως τέτοιο αγαθό πρέπει να την εκτιμάμε. Να δώσουμε στα παιδιά μας τις δυνάμεις και τα εφόδια εκείνα που θα τα βοηθήσουν να στέκονται στα πόδια τους αυτόνομα, να έχουν αυτοπεποίθηση και σεβασμό για τον εαυτό τους. Με αυτά μπορούν να βγουν στο στίβο της ζωής χαρούμενα, κυνηγώντας τα όνειρά τους, είπε μεταξύ άλλων η Μ. Υδραίου. Πρόσθεσε επίσης ότι στην παροχή σωστών προτύπων συμβάλουν τα μέγιστα οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα οι εκπρόσωποι κοινωνικών και τοπικών δομών. Η Δήμαρχος ευχαριστώντας τους εκπροσώπους της ΔΗΜΟΠ και του Συλλόγου Στήριξη για τη στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ τους επεσήμανε την πληθώρα των δράσεων και του σημαντικού έργου το οποίο επιτελέστηκε και τόνισε ότι ήρθε η ώρα για περαιτέρω διεκδικήσεις σε ό,τι αφορά κυρίως την έλλειψη προσωπικού της ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος, ώστε να στηριχθεί το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί.

Η επιστημονική υπεύθυνη της ΔΗΜΟΠ, ψυχίατρος, Αννέτα Τσελέντη ανέφερε ότι ο φορέας εστιάζει στην πρόληψη στηρίζοντας νέους, γονείς και οικογένειες με συμβουλευτική δράση και στην εκπαίδευση. Διευκρίνισε για ακόμη μια φορά ότι η ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος έχει ως αντικείμενο τις παντός είδους εξαρτήσεις και δεν αναφέρεται μόνο στον τομέα των εξαρτησιογόνων ουσιών. Ως αίτιο των εξαρτήσεων ανέφερε τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις συνεχείς κρίσεις που βιώνουμε, δεδομένα τα οποία διευρύνουν τους κοινωνικούς, πολιτικοοικονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες που ευνοούν τη χρήση ουσιών και τις εξαρτήσεις γενικότερα. Η κ. Τσελέντη επεσήμανε ότι χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες για υγιείς ενεργητικές ζωές αποφεύγοντας την υπερβολική χρήση των ανέσεων της σύγχρονης ζωής που μας καταστούν καθιστικούς και απομονωμένους (υπολογιστές, χρήση τεχνολογίας κ.α.). Το έργο της ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος εστιάζει ακριβώς σε αυτόν τον τομέα, προτάσσοντας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «την συλλογικότητα ως απάντηση στη μοναξιά, την δημιουργία σαν απάντηση στην απάθεια και την ελευθερία από κάθε εξάρτηση σαν απάντηση στις εξαρτήσεις».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Στήριξη» Σπύρος Δολιανίτης αναφέρθηκε σε σειρά εκδηλώσεων που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με επίκεντρο τον τομέα της ενημέρωσης και της πρόληψης. Η πρόληψη κατά κάθε είδους εξάρτησης (ναρκωτικά, διαδίκτυο, παίγνια κ.α.), είναι ζήτημα που αφορά όλους μας, είπε, επισημαίνοντας παράλληλα  τον  υποστηρικτικό και ενημερωτικό ρόλο που παίζει ο Σύλλογος στον τομέα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!