Quantcast
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΚΑΚΙ

Σκάκι-Κέρκυρα: Η Κ. Γκουτζούκη διακρίθηκε  στο διεθνές τουρνουά Καβάλας

Μία ακόμα διάκριση προστίθεται στο παλμαρέ της αθλήτριας του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, Κατερίνας Γκουτζούκη.

Η κερκυραία πρωταθλήτρια Ελλάδας συμμετείχε στο 31ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Καβάλας και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των γυναικών, που συμμετείχαν στο Β΄γκρουπ και  ισοβάθμισε με 5,5 βαθμούς σε 9 γύρους, στην 11η θέση της γενικής κατάταξης του ομίλου ανάμεσα σε 68 σκακιστές.

Το τουρνουά

Το 31ο Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά πραγματοποιήθηκε  από 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου στο ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο της  Μεγάλης Λέσχης Καβάλας. Συνδιοργανωτές ο  Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας ο Δήμος Καβάλας με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο, που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά. 

Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 238 σκακιστές από 19 χώρες, χωρισμένοι σε 4 Ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους και ανάμεσά τους 7 GM, 10 IM, 3 WGM και συνολικά 33 τιτλούχοι σκακιστές οι οποίοι διατήρησαν πάλι το τουρνουά της Καβάλας σε υψηλό επίπεδο ποιότητας και δυναμικότητας.

Οι συμμετοχές ειδικά ξένων σκακιστών επηρεάστηκαν πάντως από τη Σκακιστική Ολυμπιάδα που διεξάγονταν το ίδιο διάστημα στην Ινδία. 

Πρώτος νικητής με 7/9 αναδείχθηκε ο Σταμάτης Κούρκουλος κερδίζοντας χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Στην 2η – 5η θέση με 6,5/9 ισοβάθμησαν οι Ινδοί Karthik, Bharath, Gopal και ο Ολανδός Beerdsen ενώ πρώτη γυναίκα με 6/9 αναδείχθηκε η Πολωνή Zawadzka.

Στον Β’ Όμιλο πρώτος νικητής με 7/9 αναδείχθηκε ο 12χρονος Πολωνός Philip Rosol ενώ στην 2η – 6η θέση με 6,5/9 ισοβάθμησαν ο Μιχάλης Καρακασίδης, ο Τούρκος Ali Celik, & οι  Σάββας ΤαγκάλογλουΛεωνίδας Βουτσάς, Νίκος Λεΐλόγλου.  

Πρώτη μεταξύ των Γυναικών  αναδείχτηκε η Κατερίνα Γκουτζούκη με 5,5 βαθμούς σε 9 γύρους. Στον Γ’ Όμιλο πρώτος νικητής με 8/9 αναδείχθηκε ο Θεοφύλακτος Κυριαζίδης ενώ στην 2η – 3η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν ο Ισραηλινός Eyal Sella και ο Βασίλης Σπανδωνίδης. 

Στον Δ’ Όμιλο Παμπαίδων (U10) πρώτος νικητής με 9/9 αναδείχθηκε ο Χρήστος Παναγόπουλος, 2ος με 7/9 ήταν ο Γιώργος Καμπερίδης ενώ στην 3η – 5η θέση ισοβάθμησαν οι Μανώλης Πετασάκης, Γιώργος Ελμάς. Ηλίας Σαουλίδης. Στους νικητές και νικήτριες μοιράστηκαν συνολικά χρηματικά έπαθλα 9.000 ευρώ.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!