Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρό το πρόβλημα ύδρευσης στον Βορρά – Καταγγελίες στο kerkyrasimera – ‘Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητά η ΛΑΣΥ

Περίθεια, Πελεκητό  και άλλες περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας, ζουν χωρίς νερό για τουλάχιστον μια εβδομάδα ή σε άλλες περιπτώσεις έρχεται το νερό τα ξημερώματα και ξανακόβεται μετά από δυο ώρες, όπως καταγγέλλουν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής στο @kerkyrasimera όσο και ο κοινοτάρχης Περίθειας Πολύμερος Κάσσαρης.

Την ίδια ώρα,  η ΛΑΣΥ με ανοικτή επιστολή  καλεί σε έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας για τα προβλήματα ύδρευσης.

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Τροχαίο τα ξημερώματα στις Μπενίτσες

Η επιστολή της ΛΑΣΥ

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε δήμαρχε, ασφαλώς γνωρίζετε τα σοβαρά προβλήματα σε ελλείψεις νερού που παρατηρούνται και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την έκταση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Η κατάσταση  έχει οξυνθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα μέρη  (π.χ. Δάφνη, Καββαδάδες, Άη Γιώργη, Αρμενάδες, Περίθεια κλπ).

ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ

   Για την κατάσταση αυτή ασφαλώς “δεν φταίει το κακό το ριζικό μας”. Η περιοχή μας σε ό,τι αφορά το νερό είναι προικισμένη από τη φύση όσο λίγες. Θυμίζουμε ότι είμαστε πρώτοι σε βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και διαθέτουμε πηγές ικανές να υδροδοτήσουν όλο το νησί

 

ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

   Η αιτία της μη ύπαρξη νερού για τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας βρίσκεται στις διαχρονικές πολιτικές στο ζήτημα της ύδρευσης που έχουν την υπογραφή κυβερνήσεων, νομαρχών, περιφερειαρχών και δημάρχων. Από το κάδρο των υπευθύνων δεν απουσιάζουν φυσικά ο σημερινός δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας (έχει διαχειριστεί “το νερό” 16 χρόνια ως δήμαρχος και 4 ως νομάρχης)  αλλά και οι κ. Ασπιώτης και Βάρελης (12 χρόνια συνολικά δήμαρχοι).  Το “έργο” όλων των παραπάνω είναι: οι ανεπαρκείς και μη λειτουργικές υποδομές, το πεπαλαιωμένο δίκτυο με τις τεράστιες διαρροές, η έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία ύδρευσης και η μη αξιοποίηση των φυσικών αποθεμάτων νερού. Αποτέλεσμα της πολιτικής τους είναι από τη μία μεριά οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και από την άλλη η πολύμορφη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού.

 

    Διαβάστε ακόμη: Μάστιγα οι πνιγμοί φέτος το καλοκαίρι, 69 μόνο τον Ιούλιο

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΥΓΑΣ & ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ

   Η όξυνση των προβλημάτων πάντως αυτές τις ημέρες συμβαίνει στο φόντο του τελευταίου Δημοτικού Συβουλίου. Θυμίζουμε ότι σε αυτό η δημοτική αρχή και η κοινή παράταξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ αφού αλληλοκατηγορήθηκαν και χειροδίκησαν, τελικά αποφάσισαν MAZI να αναβάλουν τη λήψη απόφασης για το θέμα της ύδρευσης. Ουσιαστικά αρνήθηκαν την ψήφιση της ολοκληρωμένης πρότασης της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» η οποία έδινε δυνατότητες άμεσης διαχείρισης καταστάσεων και παράλληλα απαντούσε στον απαράδεκτο εκβιασμό ΔΕΗ – ΔΕΥΑΚ – ΔΗΜΟΥ που εκτοξεύουν και αναπαράγουν απειλές σχετικά με τα χρέη σε λογαριασμούς ύδρευσης.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ    

   Το κύριο, βέβαια, σήμερα είναι ότι ως Δήμος οδηγούμαστε ξανά σε μια ιδιότυπη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να μην το έχει συνειδητοποιήσει η δημοτική αρχή αλλά χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από την έλλειψη του νερού. Είναι λοιπόν επιτακτικό να υπάρξουν άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης της κατάστασης (επισκευές βλαβών, προμήθεια ανταλλακτικών ή μηχανημάτων, μεταφορά νερού, εξασφάλιση εργατοτεχνιτών κλπ). Πρέπει να χτυπήσει συναγερμός ώστε τις επόμενες ώρες να υπάρχει νερό παντού και παράλληλα ικανότητα αντιμετώπισης αντίστοιχων καταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε ΕΚΤΑΚΤΗ σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!