Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Σπ. Καρύδη: Δε βγήκε ο αγώνας όπως ήθελα…πάμε για τον ανοιχτό!

Η Σπυριδούλα Καρύδη προσπάθησε, έκανε επίδοση κοντά στο φετινό της ρεκόρ, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν Γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που πραγματοποιήθηκε από 4- 7 Μαρτίου στην πόλη Τορούν της Πολωνίας.
Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού, το μεσημέρι του Σαββάτου πήδησε 13.69μ (ατομικό ρεκόρ κλειστού 13,72μ) αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει στα 14μ, επίδοση που θα της έδινε την πρόκριση για τον Κυριακάτικο τελικό. Να σημειωθεί ότι η κερκυραία πρωταθλήτρια πήγε στο Τορούν έχοντας την 16η επίδοση ανάμεσα στις 16 αθλήτριες, που μετείχαν στον προκριματικό του αγωνίσματος και τελικά κατέλαβε την 11η θέση της γενικής κατάταξης.
Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία Γυναικών και παράλληλα ήταν η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του κερκυραϊκού αθλητισμού, που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Σπυριδούλα Καρύδη ακόμα ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία Κ23 και ήταν το νεαρότερο μέλος της 19μελούς ελληνικής αποστολής. Επομένως μόνο θετικό μπορεί να είναι το πρόσημο από την συμμετοχή της στην διοργάνωση, παρά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του τριπλούν. Ο Ελληνικός απολογισμός στο Ευρωπαϊκό ήταν ένα χρυσό μετάλλιο, δύο πέμπτες και μία έβδομη θέσεις σε τελικούς, τρεις συμμετοχές σε ημιτελικούς, ενώ επτά αθλήτριες και πέντε αθλητές δεν κατάφεραν να περάσουν από τους προκριματικούς στην επόμενη φάση των αγωνισμάτων τους.
Δεν μου βγήκε ο αγώνας
Η Σπυριδούλα Καρύδη μιλώντας στο sports3.gr μετά τον προκριματικό του αγωνίσματος ανέφερε μεταξύ άλλων πως
«Δεν το διαχειρίστηκα όπως έπρεπε θεωρώ, δεν βγήκε ο αγώνας όπως ήθελα. Ξεκίνησα λίγο περίεργα και το δεύτερο άλμα ήταν άκυρο, αλλά βγήκε αρκετά καλό. Μετά αγχώθηκα και δεν βγήκε όπως θα ήθελα. Ήταν ωραίος αγώνας, το στάδιο είναι τέλειο. Πάμε για ανοικτό τώρα».

Oι Ελληνικές παρουσίες

Χρυσό Μετάλλιο
Μίλτος Τεντόγλου , μήκος – 8,35μ. (καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο)
Συμμετοχές σε τελικούς
Ελένη Πόλακ , επί κοντώ – 4,65μ. (5η θέση)
Βούλα Παπαχρήστου , τριπλούν – 14,31μ. (5η θέση)
Δημήτρης Τσιάμης , τριπλούν – 16,40μ. (7η θέση)
Συμμετοχές σε ημιτελικούς
Ραφαέλα Σπανουδάκη , 60μ. – 7.29
Κώστας Ζήκος , 60μ. – 6.67
Ειρήνη Βασιλείου , 400μ. – 53.31
Συμμετοχές σε προκριματικούς
Αλέξανδρος Περιστέρης , μήκος – 7,61μ.
Κώστας Φιλιππίδης , επί κοντώ – 5,50μ.
Σπυριδούλα Καρύδη , τριπλούν – 13,69μ.
Ιωάννα Ζάκκα , ύψος – 1,87μ.
Νίκος Ανδρικόπουλος , τριπλούν –15,61μ.
Αναστασία Μαρινάκου , 1500μ. – 4.19.60
Μαρία Γάτου , 60μ. – 7.40
Γιάννης Νυφαντόπουλος , 60μ. – 6.74
Ανδρέας Δημητράκης , 1500μ. – 3.44.05
Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου , 800μ. – 2.08.62
Κέλλυ Σαμάνη , 60μ. – 7.69
Ελισάβετ Πεσιρίδου , 60μ. εμπ. – 8.31

Συγχαρητήρια από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε για την παρουσία της Ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό:
“Συγχαίρω τα μέλη της Εθνικής μας Ομάδας για τη θετική παρουσία τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Αθλήτριες, αθλητές, προπονήτριες, προπονητές, προσπάθησαν για το καλύτερο. Η αξία της προσπάθειας τους είναι ακόμα μεγαλύτερη, με βάση τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονήθηκαν. Χωρίς στάδιο για κλειστό στίβο, αφού η Πολιτεία διαχρονικά δεν έλυσε το πρόβλημα των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Με μεγάλες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση τους, αφού η ΓΓΑ δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ επιχορήγησης για το 2021. Με ελάχιστους αγώνες, λόγω της πανδημίας. Ας ελπίσουμε ότι, τρεις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Πολιτεία θα συνειδητοποιήσει ότι απαιτείται ουσιαστική στήριξη των αθλητριών και αθλητών και θα πράξει – έστω και τώρα – αυτά που πρέπει. Αναστασία, Βούλα, Έλενα, Ειρήνη, Ελισάβετ, Ιωάννα, Κέλλυ, Κωνσταντίνα, Μαρία, Ραφαέλα, Σπυριδούλα, Αλέξανδρε, Ανδρέα, Γιάννη, Δημήτρη, Κώστα, Κώστα, Μίλτο, Νίκο, μπράβο, σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια!».

Συγχαρητήρια & από την Τασούλα Κελεσίδου

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, δύο φορές ασημένια Ολυμπιονίκης, Αναστασία Κελεσίδου ανακοίνωσε: «Πολλά συγχαρητήρια σε ΟΛΑ τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας που παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν στο Τόρουν. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που έκαναν. Σήμερα δεν είναι ώρα να συζητάμε για τίποτε άλλο παρά μόνο για τις θυσίες αυτών των παιδιών που αγωνίζονται με στόχο να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να πετυχαίνουν για την Ελλάδα αθλητικές διακρίσεις. Θα ήθελα επίσης να μεταφέρω τα συγχαρητήρια και από όλη την ομάδα της Αναγέννησης, της κίνησης που ηγούμαι για τον ΣΕΓΑΣ, γιατί εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!