Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Στην Κέρκυρα η Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς

Στην Κέρκυρα βρίσκεται η Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς καθώς αύριο 23 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους Σέρβους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουν ενταφιαστεί εκεί. Η εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται στο Βίδο, στο Μαυσωλείο.

 

Στο νησί του Βίδο υπάρχει μαυσωλείο πεσόντων Σέρβων στρατιωτών, όπου μεταφέρθηκαν όλα τα οστά των νεκρών που απεβίωσαν στην Κέρκυρα από τό 1915 μέχρι τό 1918, όταν οι Σέρβοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Σερβία διωκόμενοι από τα αυστριακά στρατεύματα και να έλθουν πρόσφυγες στην Κέρκυρα κάτω από την διοίκηση του βασιλιά τους Πέτρου. Οι Σέρβοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Κουλίνα, όμως στον σερβικό στρατό έπεσε επιδημία χολέρας και πολλοί στρατιώτες πέθαναν και τάφηκαν στην περιοχή αυτή. Αργότερα τα οστά των στρατιωτών μεταφέρθηκαν από τη σερβική κυβέρνηση στο μαυσωλείο του Βίδο. Εκεί οι Σέρβοι κατά τακτικά χρονικά διαστήματα τελούν μνημόσυνα.

 

*φωτο από την ετήσια εκδήλωση στο Βίδο το 2020

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!