Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

Στην κουζίνα με την Έλενα: Εύκολα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

 

Η εφημερίδα “Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ” εγκαινιάζει νέα στήλη με συνταγές και tips με την Έλενα Χονδρογιάννη, κάθε Πέμπτη.

Γιατί «χωράει» μια ακόμη Χονδρογιάννη ανάμεσα στους συντάκτες μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κορίτσι, δημοφιλές στον κόσμο της μαγειρικής, ενεργή στα social media με χιλιάδες ακολούθους. Ένα χαμογελαστό και καλόψυχο παιδί, το οποίο θα το αγαπήσετε κι εσείς, μέσα από τις συνταγές, οι οποίες πρώτα έχουν αγάπη, μεράκι και ύστερα τα… υλικά!

 

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

Η συνταγή

Τα μουστοκούλουρα είναι τα μοναδικά κουλουράκια που έχουν έντονη προσωπικότητα, διότι ξεχειλίζουν από μπόλικα μυρωδικά και η κάθε τους μπουκιά αναστατώνει τον ουρανίσκο και ξυπνάει μνήμες.

Σήμερα σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου μουστοκούλουρα στο σπίτι. Με ελάχιστα υλικά , πανεύκολη διαδικασία , αφράτα, μαλακά και πεντανόστιμα!
Είναι ιδανικά για βουτιές μέσα σε ελληνικό καφέ και το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες !

25-30 μουστοκούλουρα

ΥΛΙΚΑ
700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ πετιμέζι

200γρ ελαιόλαδο
150γρ χυμό πορτοκάλι
200γρ ζάχαρη
50γρ ούζο
1 κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 1/4 κουτ μαγειρική σόδα
1 κουτ γλυκού κανέλα
1/2 κουτ γλυκού γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170′ βαθμούς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τη ζάχαρη, το ούζο, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε. Λιώνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και συνεχίζουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια εύπλαστη λαδερή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , ψήνουμε για 15΄ λεπτά. Όταν βγούνε θα είναι μαλακά , μόλις παγώσουν θα σκληρύνουν . Καλή επιτυχία!

Σύντομο βιογραφικό της Έλενας Χονδρογιάννη 

Γεννημένη στην Κέρκυρα αγαπώ  το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις, δημιουργώντας αναμνήσεις θεωρώ ότι δίνεις γεύση στη ζωή. Το ταξίδι της μαγειρικής άρχισε από πολύ μικρή ηλικία  διότι πάντα με γοήτευε η ανακάλυψη των γεύσεων, αργότερα μπήκε στην ζωή μου και η φωτογραφία των φαγητών που εκεί μαγεύτηκα. Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling, υλικά και γεύσεις μπερδεύονται στο φωτογραφικό φακό μου κι εγώ πάντα αναζητώ την επόμενη ιδέα και συνταγή που θα γίνει πρωταγωνίστρια στη γλυκιά μου ιστορία που σίγουρα θα την μοιραστώ μαζί σας !

 

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!