“Στην κουζίνα με την Ελενα”: Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχάρι
Η ιστορία πίσω από την μυστική νοστιμιά είναι ένα μείγμα δώδεκα μπαχαρικών το οποίο εμπλουτίζει γευστικά την Κερκυραϊκή σπεσιαλιτέ. Το όνομα το πήρε από τον λατίνο speci που σημαίνει
«μπαχάρια».
Παλιά υπήρχε μόνο σε ένα συγκεκριμένο φαρμακείο το μπαχαρικό αυτό. Σήμερα μπορούμε να βρούμε το σπετσερικό σε πολλά μαγαζιά του νησιού! Το παραδοσιακό πιάτο γίνεται με κόκορα αλλά υπάρχει κ η παραλλαγή με μοσχάρι και πάμε να την μαγειρέψουμε !
Την Κυριακή η Κέρκυρα τρώει παστιτσάδα κ μοσχομυρίζουν όλα τα Καντούνια της!
Υλικά
4 μερίδες
1 κιλό μοσχάρι
3 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτάλι σπετσερικό (το οποίο περιέχει 12 μπαχαρικά)
2 κουτ σούπας ντομάτα πελτέ
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
500 γρ μακαρόνια Νούμερο 3
Αλάτι
πιπέρι
Για σερβίρισμα
Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού κάψει ,σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύουμε να σοταριστούν καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τα μυρωδικά και το σπετσερικο, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου δυο ώρες (εννοείται προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται). Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε, τα προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο Κεφαλοτύρι.
Καλή σας επιτυχία
*Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
** elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram)
*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 19ης-1-2023 της ΚΣ στη στήλη “Στην κουζίνα με την Ελενα”
__________________________________________________________________________
Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook