ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ”: Πατατοσαλάτα με νηστίσιμη σπιτική μαγιονέζα
Η μαγιονέζα είναι μία απ’ τις παλαιότερες και πιο βασικές σάλτσες στη γαστρονομία.
Λάδι, αυγό, λεμόνι και μουστάρδα αρκούν για να την παρασκευάσεις. Τι γίνετε όμως όταν η μαγιονέζα φοράει την νηστίσιμη μορφή της…;
Το μόνο που θα σου πω είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη μαγιονέζα, γρήγορη, εύκολη, απόλυτα γευστική και σούπερ υγιεινή. Συνδυάζεται απίθανα με την πατατοσαλάτα και είναι μια γρήγορη χορταστική λύση. Το γάλα σόγιας μην το φοβηθείς, υπάρχει σε όλα τα σούπερ – μάρκετ…
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1/2 φλιτζάνι Γάλα σόγιας
1/2 φλιτζάνι Ηλιέλαιο
2 κουτ σούπας Μουστάρδα
1 κουτ σούπας Φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουτ σούπας Μηλόξυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
800γρ Πατάτες
1/2 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαγιονέζας στον ηλεκτρικό τρίφτη και τα ανακατεύομαι μέχρι να ενωθούν. Τοποθετούμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι , πιπέρι και περιχύνουμε από πάνω με την σπιτική μαγιονέζα. Σερβίρουμε με άφθονο τριμμένο άνηθο. Καλή επιτυχία
*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
** δημοσιεύθηκε στο φύλλο 25ης-11-2023 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”
__________________________________________________________________________Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook