Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ: Σουφλέ ζυμαρικών με σπανάκι

Τα ζυμαρικά είναι ένα παντός καιρού αγαπημένο φαγητό. Το χειμώνα, αποτελούν μια ζεστή αγκαλιά που μας ζεσταίνει, ενώ το καλοκαίρι, γίνονται μια δροσερή ανάσα για να ξεφύγουμε από τη ζέστη. Είναι πάντα στην κορυφή των προτιμήσεών μας, όταν ψάχνουμε για ένα

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι, και βρίσκονται στο τραπέζι καθημερινά σε πολλά σπίτια. Τα ζυμαρικά είναι σαν τον καλό φίλο που είναι πάντα εκεί, έτοιμος να μας κάνει να χαμογελάσουμε.

Σήμερα, αποφάσισα να μεταμορφώσω τα δικά μου ζυμαρικά σε ένα υπέροχο σουφλέ με σπανάκι, ένα πιάτο που σίγουρα θα απολαύσουν όλοι. Αυτή η συνταγή συνδυάζει ζυμαρικά, που αγκαλιάζουν το φρέσκο σπανάκι, το αρωματικό μπέικον και τα λαχταριστά τυριά, που λιώνουν και δημιουργούν ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αγάπη.

Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο, διότι είναι η καρδιά της απλής, αλλά απόλυτα ικανοποιητικής κουζίνας που όλοι αγαπάμε. Εξάλλου η απλότητα στην κουζίνα είναι ο δρόμος για γευστική τελειότητα.

 

ΥΛΙΚΑ

500γρ ζυμαρικά πέννες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6-7 φέτες μπέικον

500ml κρέμα γάλακτος

350γρ φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο

200γρ τυριά mix

200γρ τύρι γκούντα

2 κουτ σούπας φρυγανιά

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σε σημείο aldente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ψηθεί, το αφαιρούμε απο το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε και ρίχνουμε το σπάνάκι σιγά σιγά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του. Αφού σοταριστεί ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μπέικον , το αφήνουμε στην άκρη .

Βάζουμε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά , την κρέμα γάλακτος , το mix τυριών και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί γκούντα. Ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνεια τους.

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

 

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 18ης-1-2024 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με τη Ελενα”

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!