Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Στη Γωνιά Ανακύκλωσης στην Αχαράβη το 1ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίων

Με μεγάλη χαρά η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη αποδέχθηκε την πρωτοβουλία της Διευθύντριας του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων Ελεονώρας Κούβαρη για ενημερωτική επιμορφωτική επίσκεψη τμημάτων του 1ου Σχολικού Κέντρου στη Γωνιά Ανακύκλωσης Αχαράβης.
Στο πλαίσιο αυτό, υποδέχτηκε τη Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, μαθητές τμημάτων του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων στην Γωνία ανακύκλωσης & επαναχρησιμοποίησης Αχαράβης, προκειμένου να τους ενημερώσει και να δουν από κοντά τη διαδικασία ανακύκλωσης με την εφαρμογή του μοντέλου “Διαλογή στην Πηγή”, (που εφαρμόζεται σε πολλές από τις γωνιές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας), με επαναχρησιμοποίηση ρούχων-επίπλων και άλλων ειδών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δόθηκε έμφαση στην κατανόηση, από πλευράς των μαθητών, της σημασίας της χωριστής συλλογής τεσσάρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων συσκευασιών και στα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον.
Παράλληλα, δάσκαλοι και μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην πράξη βασικούς πυλώνες της Κυκλικής Οικονομίας ( επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση), να συνομιλήσουν με εθελοντές, να πληροφορηθούν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης για όλα τα υλικά/είδη που μπορούν να ανακυκλωθούν, τι προβλήματα δημιουργούνται στη Γη από τα πολλά σκουπίδια και τη ρύπανση, να θέσουν ερωτήματα που αφορούν στη διαδικασία της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και στη διαδρομή τους μέχρι τα εργοστάσια ανακύκλωσης και τη δημιουργία νέων υλικών, καθώς επίσης να συμμετάσχουν ενεργά στην διαλογή των υλικών απολαμβάνοντας τα οφέλη της βιωματικής εκπαίδευσης.
Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τη Δ/ντρια, τους δασκάλους και τους μαθητές για την επίσκεψη προσθέτοντας και υπενθυμίζοντας πως οι Γωνίες Ανακύκλωσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είναι πάντα ανοικτές στην εκπαιδευτική κοινότητα για να προσφέρουν μέσω των εθελοντών και των εργαζομένων του Δήμου, χρήσιμες πληροφορίες για την διαχείριση και αξιοποίηση των αποβλήτων.

Παράλληλα, τόνισε πως η λειτουργία τους παρέχει περιβαλλοντικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό όφελος για όλους τους δημότες, ενώ προσφέρονται για την ενημέρωση σχολείων, συλλογικοτήτων κ.λ.π. προκειμένου να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση η οποία ξεκινώντας από μικρή ηλικία μπορεί να εξελιχθεί στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής νοοτροπίας όσον αφορά στην ορθή διαχείριση των αποβλήτων μας.

 

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

Ακολουθήστε μας στο instagram @kerkyrasimera

Ακολουθήστε μας στο twitter @kerkyrasimera

Ακολουθήστε μας στο Facebook kerkyrasimera.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!