Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Στις 22-23 Μαΐου το CORFU MOUNTAIN TRAIL

Η απόφαση του υπουργού τουρισμού να ανοίξει την τουριστική σεζόν στις 14 Μαΐου, οδήγησε τους διοργανωτές του CORFU MOUNTAIN TRAIL να μεταθέσουν για το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαΐου την διοργάνωση του φετινού αγώνα.

Ως γνωστό, ο αγώνας που διοργανώνεται στο νησί μας από το 2012, πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων, ενώ για φέτος αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, 8-9 Μαΐου. Ωστόσο το γεγονός ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν ανοίξει οι διεθνείς πτήσεις, με αποτέλεσμα οι αθλητές του εξωτερικού να μην μπορούν να συμμετάσχουν, υποχρέωσε την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Corfu Mountain Trail. Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στις διαδρομές του CORFU MOUNTAIN TRAIL πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.corfumountaintrail.com  έως 10/5/2021 αυστηρώς.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Τα τελευταία γεγονότα που έχουν αναστατώσει όλη την υφήλιο δεν αφήνουν κανένα τομέα της ζωής μας ανεπηρέαστο. Παίρνουμε όλοι υπεύθυνη θέση, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Η σωστή αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων, για να έχουμε στο τέλος την δυνατότητα να κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ, με ασφάλεια. Έτσι κι εμείς ως οργανωτική επιτροπή του CORFU MOUNTAIN TRAIL βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας. Σεβόμενοι εθελοντές, θεατές και αθλητές, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα και με στόχο την πραγματοποίηση του αγώνα, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την ημερομηνία του μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και των διεθνών πτήσεων. Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας κυρίως υπόψιν τις εξαγγελίες του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και το ενδιαφέρον που υπάρχει από αθλητές του εξωτερικού για το CORFU MOUNTAIN TRAIL. Ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε κατ’ευχήν και παρακολουθώντας τις εξελίξεις η νέα ημερομηνία διεξαγωγής είναι: 22 -23 ΜΑΪΟΥ 2021. Για εγγραφές: Στην σελίδα μας έως 10 ΜΑΪΟΥ 2021 Ευχαριστούμε για την κατανόηση και προκαταβολικά, για την συμμετοχή σας.

Το 9ο CORFU MOUNTAIN TRAIL

Ο αγώνας περιλαμβάνει 4 διαδρομές

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΙΟΥ 2021

CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA των 112 χλμ 4800D+.

Με εκκίνηση στις 6 το πρωί από τον Ύψο. Ανεβαίνει στην ψηλότερη κορυφή του νησιού στο όρος Παντοκράτωρ και περνώντας από παραδοσιακά χωριά του βορείου τμήματος της Κέρκυρας όπως παλιά Περίθεια, Πετάλεια, Επίσκεψη, Κληματιά, Λάκωνες, Παλαιοκαστρίτσα, θα κατέβει περνώντας από τα δυτικά παράλια κοντά στις παραλίες των Λιαπάδων, Μυρτιώτισσας, Γλυφάδας, Κοντογιαλού, από μονοπάτια πανέμορφης θέας που βλέπουν την Αδριατική, θα ενωθεί στο χωριό Άγιοι Δέκα, με το 20ο χλμ της διαδρομής των 40 χλμ και θα την ακολουθήσει με κοινή φορά και θα τερματίσει στο χωριό Μεσογγή στο ξενοδοχείο MESSOGHI BEACH HOLIDAY RESORT, που είναι  μέγας χορηγός και το 2021. Χρονικό όριο του αγώνα 28 ώρες.

RAIN TRAIL των 40 χλμ.2200D+

Εκκίνηση στις 16.00 από το MESSOGHI BEACH HOLIDAY RESORT περνάει από Επισκοπιανά-Στρογγυλή-Σταυρό-Αγ. Παρασκευή-Μπενίτσες-μοναστήρι Αγ. Κυριακής κοντά στο Αχίλλειο-περνάει από την πηγή του  Πλάτανου  Γαστουρίου με κατεύθυνση Αγ. Δέκα στη συνέχεια Άνω Γαρούνα και από εκεί επιστροφή προς Σταυρό-Επισκοπιανά και τερματισμός στο MESSOGHI BEACH. Χρονικό όριο αγώνα 10 ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2021-03-21

OLIVE TREE TRAIL 20km:

09:30 Εκκίνηση στις 9.30 το πρωί από MESSOGHI BEACH HOLIDAY RE. Από εκεί περνάει από Επισκοπιανά-Στρογγυλή- Σταυρό, επιστροφή από τα Κομιανάτα , εκκλησία Παντοκράτορα Σταυρού, επιστροφή προς Στρογγυλή-Επισκοπιανά και τερματισμό στο MESSOGHI BEACH. Χρονικό όριο αγώνα 5 ώρες.

QUICK TRAIL 10km:

Εκκίνηση 09:30 το πρωί από  MESSOGHI BEACH HOLIDAY RESORT διασχίζει τα Μωραΐτικα ανηφορίζει στα  Επισκοπιανά στο 4ο χλμ. Από εκεί κατεβαίνει με φορά από την εκκίνηση φτάνουμε στον τερματισμό MESSOGHI BEACH. Χρονικό όριο αγώνα 3 ώρες.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!