Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Στον Αγ. Νικόλαο ελπίζουν ότι ο Δήμος θα φτιάξει το γήπεδο

Την ελπίδα ότι μέσα στο 2021 θα προχωρήσει η ανάπλαση του δημοτικού γηπέδου στην κοινότητα Αγ.Νικολάου, εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής, μετά την είδηση, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου ο δικηγόρος Νίκος Ρέβης.
Υπενθυμίζουμε ότι το έργο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Δ.Ε. Κορισσίων» προϋπολογισμού 275,100,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)είχε ενταχθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο με φορέα υλοποίησης τον Ενιαίο Δήμο Κέρκυρας (είχε κάνει το αίτημα προ της διάσπασης). Ωστόσο παρέμεινε στα χαρτιά, αφού για να υλοποιηθεί έπρεπε να αλλάξει ο φορέας υλοποίησης. Τώρα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Κέρκυρας, φαίνεται ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο.
Η ανακοίνωση που δίνει ελπίδες
Αναλυτικά, ο κ. Ρέβης σημειώνει τα εξής: Στις 04 Νοεμβρίου 2020, συναντήθηκα με τον Δήμαρχο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας κ.Κων/νο Λέσση, παρουσία του Προέδρου της κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Νίκου Λέσση και του Προέδρου της ομάδας «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» Αγίου Νικολάου κ. Βασίλη Καλούδη, για το θέμα του έργου του γηπέδου, που μας αφορά. Έχουν μεσολαβήσει ακριβώς δύο μήνες από την τελευταία συνάντηση (04-9-2020) με την αυτήν σύνθεση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είχα τακτική τηλεφωνική επαφή (σχεδόν εβδομαδιαία) με τον κ. Δήμαρχο, ανταλλάσσοντας θέσεις και απόψεις στο θέμα του γηπέδου μέσα σε κλίμα συνεννόησης, συνεργασίας και καλοπιστίας.
Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες, σήμερα είμαι στην πάρα πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι παρά το γεγονός ότι δεν παύουμε να προσδοκούμε μια θετική εξέλιξη από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών, όσον αφορά το αίτημα αλλαγής φορέα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου (θυμίζω, υποβλήθηκε την 17-9-2020), ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Λέσσης, δεσμεύτηκε ενώπιον εμού και των ως άνω Προέδρων ότι ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟ ΣΥΝΤΑΞΗ (εντός του τρέχοντος μηνός) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, τούτο είναι μια θετικότατη εξέλιξη, διότι σε περίπτωση μη απάντησης ή αρνητικής απάντησης εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου, τούτο θα σήμαινε ότι το έργο του γηπέδου του Αγίου Νικολάου, θα εντασσόταν στο επόμενο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», κάτι που θα σηματοδοτούσε αβεβαιότητα και ίσως επανεκκίνηση αν όχι στασιμότητα.
Εν κατακλείδι, ο Αριστοτέλης λέει ότι ελπίς εστί εγρηγορότος ενύπνιον, δηλαδή: ότι ελπίδα είναι το όνειρο του ξύπνιου.
Παραμένουμε όλοι ξύπνιοι και πιστεύω ότι σύντομα το χρόνιο και δίκαιο αίτημά μας θα βγει από την αχλή του ονείρου και θα εισέλθει στη σφαίρα της πραγματικότητας!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!