Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το 2020 ολοκληρώνεται η ξενοδοχειακή επένδυση της Banyan Tree στην Κέρκυρα

Για τους πρώτους μήνες του 2020 έχει μετατεθεί το άνοιγμα του νέου πεντάστερου resort Angsana Corfu στην Κέρκυρα, στην περιοχή Μπενίτσες (το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε υπό την ονομασία San Stefano), που παράλληλα σηματοδοτεί την είσοδο του διεθνούς ασιατικού ομίλου διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων Banyan Tree Hotels & Resorts στην ελληνική τουριστική αγορά. Ο όμιλος αποτελεί από το 2016 στρατηγικό εταίρο της Accor, που ήδη διευρύνει την παρουσία της στον εγχώριο τουριστικό κλάδο.
Η μονάδα, σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει μέσ στο δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, καθυστερήσεις εντούτοις- κατά το ρεπορτάζ- λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων μετέθεσαν την ημερομηνία των εγκαινίων. Σημειώνεται πως το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησία της KLC ΙΙΙ Hellas του εφοπλιστικού ομίλου Κέρτσικωφ, ο οποίος είχε αγοράσει το συγκρότημα από την οικογένεια Μάνεση το 2008. Κατά τις πληροφορίες, η επένδυση για τη λειτουργία του resort αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.
Οι υποδομές
Το Angsana Corfu σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του brand Angsana της Banyan Tree Hotels & Resorts που αναλαμβάνει τη διαχείριση, θα διαθέτει 199 δωμάτια, σουίτες και bundalows με ιδιωτική πισίνα. Επιπλέον το νέο θέρετρο θα προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες, θαλάσσια σπορ, πολύ υψηλών προδιαγραφών γυμναστήριο, yoga deck, ένα διεθνές βραβευμένο spa, παράλληλα με μία σειρά εγκαταστάσεων για παιδιά και εστιατόρια τοπικής και διεθνούς γαστρονομίας. Θεωρείται δε πως θα αναβαθμίσει το ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού.

Το ντεμπούτο του ασιατικού ομίλου
Η Banyan Tree, με έδρα τη Σιγκαπούρη, ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια και το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε ήταν στο Πουκέ της Ταϊλάνδης. Εκτός από το brand Angsana, διαχειρίζεται ακόμη τα bands Cassia και Dhawa. Ο όμιλος διαχειρίζεται συνολικά 47 θέρετρα σε 24 χώρες, τα περισσότερα στην Κίνα, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, 64 σπα, εμπορικά σημεία και 3 γήπεδα γκολφ. Υπό το brand Angsana, όπως αναφέρεται, λειτουργεί 14 ξενοδοχεία σε 9 χώρες.

Μετά την Ελλάδα, προγραμματίζεται το άνοιγμα εντός ξενοδοχείου στην Αυστρία, που θα αποτελέσει τη δεύτερη τοποθέτηση του ομίλου επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Πηγή: capital.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!