Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Στους Αγιασμούς  των σχολείων η  Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας

Μέρα αγιασμού των σχολείων η Δευτέρα 12 του Σεπτέμβρη και η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας με επικεφαλής το  Δήμαρχο  Γιώργο Μαχειμάρη  παραβρέθηκαν στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων του Δήμου, για να καλωσορίσουν τους μαθητές και να ευχηθούν στην εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα για μια παραγωγική και δημιουργική σχολική χρονιά. Ειδικότερα:

Αναλυτικά όπως ενημερώνει ο Δήμος: Παρουσία του  Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γιώργου  Μαχειμάρη, πραγματοποιήθηκε ο  αγιασμός στο  Δημοτικό Σχολείο  Καρουσάδων, Γυμνάσιο  Καρουσάδων, Νηπιαγωγείο και Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων και στο Νηπιαγωγείο Περουλάδων. Ενώ σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παραβρέθηκε στον αγιασμό του 2ου Ειδικού Σχολείου Κέρκυρας στο ανακατασκευασμένο  κτήριο στους Βελονάδες. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βόρειας Κέρκυρας Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Προβατάς μαζί με  τους ιερείς των Βελονάδων και Περουλάδων. Στον αγιασμό παραβρέθηκαν επίσης ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Μπεσίρης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βελονάδων, κ. Μηλιώτης Σπυρίδων , το Τοπικό Συμβούλιο, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελονάδων, γονείς και μέλη της οικογένειας Σπυρίδωνα Μακροδήμητρα, η οποία προσέφερε  ευγενική χορηγία.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βόρειας Κέρκυρας Πρωτοπρεσβύτερος Προβατάς Σπυρίδων ευχήθηκε μια καλή και ευλογημένη χρονιά και χαρακτήρισε το 2ο Ειδικό Σχολείο πρότυπο για την Κέρκυρα, το οποίο θα στεγάσει παιδιά με πολλές αρετές και πολλές ικανότητες αλλά τα οποία χρειάζονται «θυσιαστική αγάπη», γιατί τα παιδιά, όπως τα λουλούδια, ομορφαίνουν την ζωή. Παράλληλα συνεχάρη την Δημοτική Αρχή, τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους όσους εργάστηκαν για την ανακατασκευή  του κτηρίου που στεγάζεται σήμερα, το 2ο Ειδικό Σχολείο Κέρκυρας.

Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Δημήτρης Μπεσίρης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, δήλωσε: «Διπλή χαρά η σημερινή. Αγιασμός και έναρξη σχολικής χρονιάς  σ’  ένα σχολείο κόσμημα» και  μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Πέτρου Αγγελόπουλου, για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν οι τοπικές αρχές.  Ο κ. Μπεσίρης ευχήθηκε στους μαθητές να χαρούν το νέο τους σχολείο, στο οποίο εκτός από γράμματα, θα μάθουν πώς να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, ενώ τόνισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των γονέων, των εκπαιδευτικών, των τοπικών αρχών και των αρχών της εκπαίδευσης  σε θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, στη δήλωση του ανέφερε  ότι η Δημοτική Αρχή στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε έθεσε σε προτεραιότητα την ανακατασκευή  του κτηρίου στους Βελονάδες με ιδίους πόρους  για να στεγαστεί μόνιμα το 2ο Ειδικό  Σχολείο Κέρκυρας ώστε να ικανοποιηθεί ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας – το οποίο η πολιτεία δεν μπόρεσε να υλοποιήσει – ενώ ευχαρίστησε την οικογένεια Μακροδήμητρα για την ευγενική  στήριξη που προσέφερε σε αυτή την προσπάθεια και όλους όσους συνέβαλαν. Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο και επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς , για την εξασφάλιση όλων των παραμέτρων που συμβάλουν στην ποιοτική εκπαίδευση για τους νέους του τόπου .

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!