Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Παρίσι ως πρότυπο δείγμα η παράσταση του Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ «Ένα δοκίμιο για το Χρόνο»

Η παράσταση του Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Doc’sTheater, «Caesium 133-  Ένα δοκίμιο για το Χρόνο», σε σκηνοθεσία Ευγενίας Ζάγουρα, που παρουσιάστηκε με επιτυχία την άνοιξη, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, και θα επαναληφθεί του χρόνου τον Οκτώβριο,  επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ του Θεάτρου Barthelot στο Παρίσι, ως πρότυπο παράδειγμα θεατρικής ολοκληρωμένης πρότασης στο Devised Theater, και στο Θέατρο Ντοκουμέντο.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στο Θέατρο Barthelot στο Momtreuil, στις 19.00’ μ.μ.

Eκτός από την παρουσίαση της παράστασης, θα συμμετέχουν με ομιλίες τους στο Διεθνές Συνέδριο ‘Θεατρικές Πρακτικές’, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα το πρωί, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ,  Βαρβάρα Δούκα, για τις προοπτικές της Πολιτισμικής Δημιουργίας στις Σύγχρονες Κοινότητες,  η σκηνοθέτρια  και η δραματουργός της παράστασης  Ευγενία Ζάγουρα και  κα Φωτεινή Δημουλή , για τις πρακτικές που ακολούθησαν  στην εκπαίδευση της ομάδας και τη δημιουργία της παράστασης από πρωτογενές υλικό , ο μουσικός της παράστασης , επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ηχου και Εικόνας κος Λουφόπουλος, για τη δημιουργία της Μουσικής και των Ηχοτοπίων, στη συγκεκριμένη παράσταση. Στο συνέδριο θα διαβαστεί και  η ομιλία του Eικαστικού και  Σκηνογράφου της παράστασης , καθηγητή κου Κόκκαλη, σχετικά με τη Χωρικότητα και τη Δραματουργία , με αφορμή την παράσταση , με τίτλο: ‘Expanding Time’ – ‘About Space in Caesium 133’

Παίζουν: Σοφία Γεωργιάδου, Φωτεινή Δημουλή

Μαρία Διβανέ, Μαρία Κουρή, Βασιλική Μάκου

Όλγα Μαυρομμάτη, Ροδούλα Μαρκάτη , Όλγα Τζήλιου. Παίζει πιάνο και τραγουδά η Ιουλιέττα Θύμη.

 H παρουσίαση του Doc Theater στη Γαλλία, σε Διεθνές Φεστιβάλ στο Παρίσι , (Theatre Municipal  de Berthelot ), γίνεται μέσα σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας του ΔΗΠΕΘΕ προς διεθνείς  οργανισμούς , φεστιβάλ και εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις.

Την πρόσκληση έκανε η dr. Κική Σελιώνη*, αναγνωρίζοντας στην πρωτότυπη δουλειά του Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ – Doc Theater, στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν μοντέλο εργασίας για το ερασιτεχνικό θέατρο και τη θεατρική εκπαίδευση εν γένει.

 

Ητοι:   

  • Εκμετάλλευση στοιχείων του Θεάτρου Επινόησης
  • Σωματική εκπαίδευση και χρήση Σωματικού Θεάτρου και Αυτοσχεδιασμού
  • Χρήση των Οπτικοακουστικών Μέσων
  • Εικαστικές αναζητήσεις

Όλα αυτά, αποτέλεσαν στοιχεία για μια πρωτότυπη και φρέσκια δραματουργία, η οποία είχε την αποδοχή του κοινού, και θα συνεχιστεί στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ στην Κέρκυρα,τον Οκτώβριο, και ελπίζουμε και σε άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

*Η dr. Κική Σελιώνη, είναι Affiliate Reseasch Fellow  στο Royal Central School of Speech and Drama, (PhD in movement for actors and in acting)
 Εργάζεται στο θέατρο και την τηλεόραση ως  σκηνοθέτις, ηθοποιός, χορογράφος και επιμελήτρια κίνησης  (M.A in European Dance Theatre Practice  Laban City University London) Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώνοντας εργαστήρια, διαλέξεις και συμπόσια: Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Royal Conservatoire of Scotland (RCS), Copenhagen International School of Performing Arts (CISPA), Fontainebleau School of Acting (Fonact) and Lithuanian Academy of Music and Theatre (LMTA), I.L.Caragalya UNCAT in Bucharest

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Βαρβάρα Δούκα

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!