Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: «Παλαιά» και «Δημόδοκος» ζωντάνεψαν το Πλακάδο

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (“Παλαιά”), συνεχίζοντας τον πυκνό συναυλιακό πρόγραμμά της εντός και εκτός Κερκύρας, πραγματοποίησε απόψε το βράδυ κοινή συναυλία της Μπαντίνας της με τη Δημοτική Χορωδία “Δημόδοκος”, στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνος.


Τα ακροάματα της συναυλίας ήταν άμεσα συνυφασμένα με την θερινή ατμόσφαιρα μετά από την διετή “αρρυθμία” της γενικότερης συναυλιακής δραστηριότητας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας εμφανίστηκε η Χορωδία αποδίδοντας έργα του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου ειδικά διασκευασμένα για το συγκεκριμένο φωνητικό σύνολο.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαντίνα απόδωσε πρωτότυπα και διασκευασμένα έργα για ορχήστρα πνευστών, με ιδιαίτερη αναφορά στην κινηματογραφική μουσική.

Στο τρίτο μέρος τα δύο μουσικά σχήματα ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν πασίγνωστα τραγούδια των Πλέσσα, Κατσαρού, Χατζηδάκι, Παπαθανασίου, Θεοδωράκη και Rota. Τη συναυλία διεύθυναν η μαέστρος Δήμητρα Καλογεροπούλου και ο αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης.

Η συναυλία ενθουσίασε το κοινό, που από νωρίς είχε κατακλύσει την Πλακάδα τ΄ Αγίου. Κερκυραίοι και επισκέπτες χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!