Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Συγκίνηση στη συνάντηση της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας 02/03/2020 από την Κωνσταντινούπολη, η αποστολή της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών η οποία πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, συναυλία προς τιμήν της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου με αφορμή τα 80ά του Γενέθλια.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του “Ζωγράφειου” Εκπαιδευτικού Ιδρύματος,ένα από τα λίγα εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη, πλήθος Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών και άλλων επισήμων,απόλαυσαν για περίπου 2 ώρες την Φιλαρμονική Κυνοπιαστών σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι. Η Φιλαρμονική μας, με Αρχιμουσικό τον κ. Σπυρίδων Νίκα, προκάλεσε τον ενθουσιασμό και τα ασταμάτητα χειροκροτήματα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αποσπώντας θετικότατα σχόλια.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο διευθυντής του Ζωγραφείου κ. Ιωάννης Δεμιρτζόγλου υποδέχθηκε με ευχές τους μουσικούς και τους προσκεκλημένους, ενώ εξήρε το επίπεδο των μελών της Φιλαρμονικής και το σημαντικό έργο που επιτελείται. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών κ. Αντώνιος Πουλημένος που απεύθυνε χαιρετισμό και επέδωσε στον Δ/ντη του Ζωγράφειου κ. Δεμιρτζόγλου Ιωάννη αναμνηστικά της Φιλαρμονικής.


Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκε στο Πατριαρχείο, μετά από πρόσκλησή του, όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, για τον Πανηγυρικό Εσπερινό επ’ ευκαιρία των 80ωνΓενεθλίων του.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική στιγμή για την Φιλαρμονική Κυνοπιαστών.Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ. Πουλημένος Αντώνιος ευχήθηκε στον Παναγιότατο για τα Γενέθλιά του εκ μέρους του Δ.Σ., του αρχιμουσικού, των μουσικών και των συνοδών και επέδωσε αναμνηστικά δώρα. Με την σειρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απεύθυνε τις ευχαριστίες του με ένθερμα και προτρεπτικά λόγια και προσέφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα.
Όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής και οι συνοδοί της, κατά την παραμονή στην Κωνσταντινούπολη, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Ζωγραφείου, επισκέφθηκαν αξιοθέατα ιστορικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, όπως την Αγία Σοφία και την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο ιστορικό Φανάρι.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!