Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τίμησε το Σάββα Σιδερόπουλο

 

 

Σε κλίμα συγκίνησης η δήμαρχος Μ. Υδραίου βράβευσε το απόγευμα της Πέμπτης στο ιστορικό δημαρχείο το δημοτικό υπάλληλο Σάββα Σιδερόπουλο για την ηρωική του πράξη να σώσει με το καλαθοφόρο του δήμου ένα συμπολίτη μας μέσα από τις φλόγες στην πυρκαγιά της περασμένης Παρασκευής. Παρούσα η οικογένεια του Σάββα, στελέχη της πυροσβεστικής, της δημοτικής αρχής  κ.α.:

Οπως ανέφερε η δήμαρχος:

”Είμαστε εδώ για κάτι συγκινητικό, κάτι που θεωρώ ότι είναι παράδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, για να τιμήσουμε τον Σάββα τον Σιδερόπουλο, τον ηλεκτρολόγο του Δήμου μας. Ένας άνθρωπος ευρύτατα κοινωνικός με  ευαισθησίες και πολλές ασχολίες κυρίως του αθλητικού τομέα, είναι και προπονητής.

 

 

Είναι ένας άνθρωπος ενεργός πολίτης λοιπόν, μέσα στην κοινωνία, τον ξέρουμε όλοι χρόνια.. αγαπητός, πρόσχαρος. Και στην περίπτωση αυτή του τραγικού συμβάντος της πυρκαγιάς κατά την οποία κάηκε ολοσχερώς η οικοδομή στο Μαντούκι, στο προάστιο του Δήμου μας και καταστράφηκε η οικία 3 οικογενειών, συνανθρώπων μας, ο Σάββας πολύ σοφά ενεργώντας και με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και βάζοντας το μυαλό του να δουλέψει, χρησιμοποίησε το καλαθοφόρο του Δήμου, το οδήγησε και ανέβηκε με το καλαθοφόρο και έσωσε τον πατέρα της μιάς εκ των οικογενειών και πραγματικά του έσωσε τη ζωή διότι δε θα ήταν δυνατός ο απεγκλωβισμός του με άλλον τρόπο διότι και το κλιμακοστάσιο είχε πάρει φωτιά, ουσιαστικά ήταν σε ένα κλουβί πύρινο και κατάφερε και του έδωσε πνοή ζωής και τον έσωσε.΄”

Ο κ. Σάββας Σιδερόπουλος  ευχήθηκε  οι τραυματίες συμπολίτες μας να βρούν τη δύναμη και να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους αναφέροντας ότι αυτό θα γίνει με τη βοήθεια όλων μας. Παράλληλα, οι συνάδελφοί του του προσέφεραν μία τιμητική πλακέτα δείχνοντας έτσι την συγκίνησή τους. (φώτο κάτω)

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!