Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αυλωνίτη με τους “Ενεργούς Μπαμπάδες – Για τα δικαιώματα του παιδιού” στην Κέρκυρα

Συνάντηση είχε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με κλιμάκιο τοπικών αντιπροσώπων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Ενεργοί Μπαμπάδες – Για τα δικαιώματα του παιδιού» για θέματα εκσυγχρονισμού των διατάξεων του οικογενειακού δικαίου που αφορούν τις σχέσεις γονέων και τέκνων και συγκεκριμένα τα δικαιώματα ισότιμης επικοινωνίας και ανατροφής των παιδιών από τους δύο γονείς.

Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και ετέθησαν σοβαρότατα ζητήματα σχετικά με την πρόταση θεσμοθέτησης κοινής γονικής μέριμνας και επιμέλειας από τους διαζευγμένους ή εν διαστάσει γονείς, με γνώμονα το καλό των παιδιών. Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σχετικά με την ανάγκη εμπέδωσης του ισότιμου ρόλου των γονέων έναντι των τέκνων, καθώς και της αποτελεσματικότερης προστασίας του δικαιώματος των παιδιών σε κοινή φροντίδα και ανατροφή από τους γονείς τους, ανεξαρτήτως εάν ο πραγματικός ή νομικός γονεϊκός δεσμός έχει διαρρηχθεί.

Το φαινόμενο της γονεϊκής αποξένωσης είναι διάχυτο σε μεγάλο αριθμό οικογενειών στις οποίες εμφιλοχωρούν έριδες και δικαστικές διαμάχες. Ο αποκλεισμός οποιουδήποτε εκ των δύο γονέων από την καθημερινότητα και τη ζωή του παιδιού συνιστά μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα και θα πρέπει να επιδειχθεί κοινωνική εγρήγορση για την υιοθέτηση καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων και προτάσεων με στόχο την κατοχύρωση των δικαιωμάτων αμφότερων των γονέων αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.

Στο τέλος της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης αμφότερα τα μέρη συμφώνησαν τον συντονισμό των ενεργειών τους εν όψει της κατάθεσης και ψήφισης σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή, έτσι ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή νομοθέτηση για τα ζητήματα ισότιμου ρόλου των γονέων στη ζωή του παιδιού.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!