Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αυλωνίτη με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Κέρκυρας

Εποικοδομητική, με ταύτιση απόψεων  και σε άριστο κλίμα συνεργασίας η  σημερινή συνάντηση του Βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ και Δικηγόρου Κέρκυρας Αλέκου Αυλωνίτη με τον Πρόεδρο Γιώργο Καλούδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας: Σπύρο Μαυρόπουλο, Χρύσα Βαρότση, Ηλία Πλασκασοβίτη, ΣπυροΜάριο Παγκράτη, Σπύρο Γκόγκο, Σπύρο Βαρθολομαίο.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Καλούδης του εξέφρασε τη χαρά του που τρείς δικηγόροι-μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας εκλέχθηκαν βουλευτές Κέρκυρας και δήλωσε σίγουρος ότι θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον χειμαζόμενο κλάδο μας, πρωτοπόρο στα θέματα της δημοκρατίας. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του για αυτή τη συνάντηση.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καλούδης συζητήθηκαν:

«1)Για το δικηγοροκτόνο νομοσχέδιο για την  υποχρεωτική διαμεσολάβηση που θα ακριβύνει τη πρόσβαση και θα ιδιωτικοποιήσει τη δικαιοσύνη. Ο Πρόεδρος Γιώργος Καλούδης αφού του ανέλυσε τα παρασκήνια και τις δυνάμεις που κινούνται κατά των δικηγόρων, του ζήτησε να πάρει πρωτοβουλίες  αντίστασης στο λαίμαργο λόμπυ των διαμεσολαβητών άμεσα. Με μεγάλη χαρά μας ο συνάδελφος κ. Αυλωνίτης θα πάρει πρωτοβουλίες συνάντησης και με άλλους βουλευτές δικηγόρους (είναι μόνον 70 στους 300), θα τελούμε σε τακτική επικοινωνία αλληλοενημέρωσης και θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα αυτό.

2) Βάζουμε πλέον θέμα και διεκδικούμε να επαναθεσμοθετηθεί η παράσταση δικηγόρων στα συμβόλαια καθόσον γέμισαν τα πινάκια από δίκες διαφορών από συμβόλαια. Συμφώνησε ο βουλευτής.

3)Για το κυοφορούμενο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ:  Ανταλλάξαμε απόψεις, θα περιμένουμε όμως τη συνεδρίαση του Δ.Σ.  και της Γ.Σ.. Φέρεται όμως η μεγάλη πλειοψηφία των συνάδελφων  δικηγόρων  να καταλήγουν στην αποδοχή της διάταξης Κατρούγκαλου: Σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα και όχι πάγια εισφορά ίδια για όλους.

4)Για Προιστάμενους  του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων ,Κέρκυρας Λευκάδας και Κεφαλλονιάς: Εντός των ημερών θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένο αίτημα μετά τη τελική συνάντηση που θα ακολουθήσει με τον Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων κ. Γιαννακούρη.

5) Ο κ. Αυλωνίτης υπενθύμισε  το θέμα των Φυλακών Κέρκυρας και επικαιροποιήσαμε το πάγιο αυτό αίτημα και την διεκδίκησή του με την επαναφορά του δυναμικά  στην ατζέντα των θεμάτων της Κέρκυρας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!