Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Δημάρχους με πρόσκληση Γκίκα για τα απορρίμματα

Ο βουλευτής ΝΔ  Σ. Γκίκας κάλεσε  σήμερα σε συνάντηση τους Δημάρχους Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη και Νότιας Κέρκυρας κ. Κώστα Λέσση, την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και την Περιφερειάρχη Ρόδη  Κράτσα με σκοπό να συζητηθεί το μείζον ζήτημα της διαχείρισης και μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Ο βουλευτής Σ. Γκίκας μεταξύ άλλων δήλωσε στα ΜΜΕ : ” Πήρα την πρωτοβουλία να μαζευτούμε, όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος, όλοι έχουμε προσφέρει σε αυτόν τον τόπο, να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν ώστε να αποφασιστεί τελικά στη λεπτομέρεια της ,η μεταφορά αυτή των απορριμμάτων στην Κοζάνη η οποία οφείλω να πω ότι προήλθε μετά από μία γενναία απόφαση της κυβέρνησης που μάλιστα ανέτρεψε την προτέρα θέση που υπήρχε γι αυτό το θέμα, που δηλαδή δεν επέτρεπε να μεταφερθούν τα σκουπίδια εκτός Κέρκυρας”

Να σημειωθεί πως στην σύσκεψη δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές Αυλωνίτης και Μπιάγκης ,ωστόσο χθeς βράδυ η κα. Υδραίου αναμενόταν να ενημερώσει για το ζήτημα τον κ. Αυλωνίτη όπως δήλωσε στο kerkyrasimera.gr.

Στο θέμα αυτό, ο βουλευτής Σ. Γκίκας τόνισε πως πρόκειται για μια φιλική συνάντηση, έπειτα από μια ”πρωτοβουλία κυβερνητικού βουλευτή και τίποτα παραπάνω”

Η Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα μεταξύ άλλων  δήλωσε και τα εξής: ” Με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Στέφανου Γκίκα συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ μαζί με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας να έχουμε μία ενημέρωση για την υπόθεση της  δρομολόγησης της μεταφοράς των απορριμμάτων και ευρύτερα του συστήματος διαχείρισης και θεωρήσαμε πως είναι μία κατάλληλη ευκαιρία μετά τις γιορτές που μπαίνουμε στον καινούριο χρόνο και η υπόθεση των απορριμμάτων γίνεται πιο συγκεκριμένη και πιο επείγουσα στην υλοποίηση της, στου σχεδίου που έχει αποφασιστεί, να έχουμε μία ενημέρωση από τους παράγοντες,  τους Δημάρχους οι οποίοι έχουν το βάρος της συνεννόησης μεταξύ τους  και της απαλλαγή της Κέρκυρας από αυτόν τον μεγάλο βραχνά που αποτελεί η κρίση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είμαι σίγουρη ότι η αλληλοενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων θα είναι χρήσιμη για όλους μας.”

Δήλωσε, επιπλέον, πως μία συνάντηση στην Αθήνα θα ήταν κρίσιμη και επίκαιρη καθώς και στο θέμα της διάστασης απόψεων για το ζήτημα των απορριμμάτων επιβεβαιώνει πως ”όλοι στέκονται στο ύψος των προσδοκιών των πολιτών”, ενώ δηλώνει πεπεισμένη πώς όλοι θέλουν να πετύχει η μεγάλη υπόθεση της Κέρκυρας της απεμπλοκής από την κρίση των απορριμμάτων.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!