Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Συνέντευξη Μ. Υδραίου-ΔΗΜΟΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (vid)

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε σήμερα στα τοπικά Μ.Μ.Ε, η Δήμαρχος και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης “ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος”, Μερόπη Υδραίου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της πρόληψης.

“Για να ξεφύγουμε από την ψεύτικη παρηγοριά που προσφέρουν τα ναρκωτικά, χρειάζεται να αναπτύξουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τη φιλία, τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον περίγυρό μας, και να αναζητήσουμε
διεξόδους σε δραστηρίοτητες που στηρίζουν την ζωή” είπε η κ. Υδραίου. “Δεν είναι Ντροπή, πρέπει να τολμάμε να απευθυνόμαστε στους ειδικούς και να ζητάμε βοήθεια, όταν χρειάζεται. Δεν είναι ατομικό πρόβλημα τα ναρκωτικά, είναι πρόβλημα ολόκληρης της κοινωνίας. Με την πανδημία φάνηκε ακόμα περισσότερο η σημασία της πρόληψης ως
στάση ζωής.
Θέλω να ευχαριστήσω το Κέντρο Πρόληψης ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος, για τις δράσεις του και την εξωστρέφεια που επιδεικνύει. Για 24 χρόνια συνεχίζει ανελλιπώς το έργο του, αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες και αντλώντας δύναμη από τη σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει με την Τοπική Κοινωνία. Στηρίζει την οικογένεια, την σχολική και την ευρύτερη κοινότητα, τους τοπικούς φορείς και όλους τους πολίτες. Υλοποιεί εξειδικευμένα προγράμματα και δράσεις,, και παρέχει δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την ενίσχυση του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου και της οικογένειας. Να ευχαριστήσω επίσης το σύλλογο “ ΣΤΗΡΙΞΗ” που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στον πλευρό της ΔΗΜΟΠ”.

Στην συνέντευξη μαζί με την Δήμαρχο, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του συλλόγου “ΣΤΗΡΙΞΗ” Σπύρος Δολιανίτης και η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αννέτα Τσελέντη.

Η κα Τσελέντη δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει ο κόσμος διότι ένα από τα βασικά μηνύματα της ημέρας είναι ότι χρειάζεται να δώσουμε χώρο στην αξία που υποστηρίζει ότι η κοινότητα και οι ομάδες είναι πηγή στήριξης κάτι που χρειάζεται να προτάξουμε έναντι του ατομικισμού και των προσωπικών λύσεων. Αν νοιαζόμαστε για το συλλογικό τότε θα θρέψουμε και το προσωπικό, τις προσωπικές μα ανάγκες.”

Ακολούθως ο κ. Δολιανίτης συμπλήρωσε:

“Μότο του συλλόγου μας είναι: “Μην είσαι θεατής, διάλεξε τη ζωή σου”. Θέλουμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον άνθρωπο. Η μάχη αυτή είναι καθημερινή και ιδιαίτερα η μάχη της πρόληψης παραμένει μια διαχρονική αξία ειδικότερα τη φετινή χρονιά που η ανθρωπότητα διάγει πρωτοφανείς στιγμές, το προλαμβάνειν αποτελεί, σήμερα και διαχρονικά το σπουδαιότερο όπλο του ανθρώπου απέναντι σε κάθε “εχθρό”… Συνήθως, όταν γιορτάζονται κάποιες μέρες υπάρχει κάποιου είδους αφιέρωμα ή δραστηριότητα. Δεν πρέπει μόνο η σημερινή μέρα να είναι αυτή η οποία θα μας θυμίσει αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία αλλά η μάχη αυτή να είναι απ’ όλους μας καθημερινή.”

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!