Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα της Δημάρχου Μ. Υδραίου για το Φίλη Κορωνάκη

Συλλυπητήριο της Δημάρχου K. Kέρκυρας  Μ. Υδραίου για το Φίλη Κορωνάκη:

Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη τον Φίλη Κορωνάκη, έναν γενναίο πατριώτη, ένα σύμβολο της αντίστασης κατά του ναζισμού, έναν ασυμβίβαστο υπερασπιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο αείμνηστος Φίλης Κορωνάκης, μέχρι το τέλος της πολυκύμαντης διαδρομής του, υπερασπίστηκε με θάρρος, γενναιότητα και κόστος τις αρχές και τις ιδέες του.

Διαπνεόμενος από υψηλές  ηθικές αξίες, δεν πρόδωσε ποτέ τις δημοκρατικές του αρχές  και αντιμετώπισε με τόλμη και παλληκαριά συνεχόμενες καταδίκες, επαναλαμβανόμενες φυλακίσεις και εξορίες.

Οι αγώνες του και η προσωπικότητά του, αποτελούν πηγή έμπνευσης  για κάθε άνθρωπο που μάχεται για την ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στην οικογένειά του, στους συναγωνιστές του και στους δικούς του ανθρώπους, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια και εύχομαι η στάση ζωής του να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!