Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνέντευξη της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Ευγενίας Κωστή στην “Κ.Σ.”

«Η συγγραφική φαντασία είναι και ταλέντο»

 Παρουσιάζεται το βιβλίο «Κίνε και Κόνι – Η Λίμνη των Ζαχαρωτών»

 

Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΒΑΡΣΑΜΗ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ*

Ένα μαγικό και συναρπαστικό ταξίδι στον  κόσμο των παραμυθιών είναι πράγματι απολαυστικό και ευεργετικό για τους μικρούς μας φίλους, ενισχύοντας τη φαντασία και την ενσυναίσθηση. Έτσι, ακριβώς συμβαίνει εκείνο το χρυσαφένιο ηλιόλουστο πρωινό, στο μαγικό και παραμυθένιο δάσος που ζουν ο Κίνε το σκιουράκι και ο Κόνι το λαγουδάκι. Οι δυο τους είναι πολύ περίεργοι, γι’αυτό και θέλουν να εξερευνήσουν τα πάντα. Ο Κίνε και ο Κόνι είναι αχώριστοι φίλοι που μέσα από τις περιπέτειες που ζουν αντιλαμβάνονται ακόμη περισσότερο τη σημασία της αγνής φιλίας, της ομαδικότητας και της προσφοράς.

 

«Στη Λίμνη των Ζαχαρωτών», οι δύο μικροί ήρωες είναι έτοιμοι να ζήσουν μία νέα περιπέτεια! Αυτή τη φορά ανακαλύπτουν το χωριό των Αρωματικών Χαρουπιών, συναντώντας μία ιδιαίτερη λίμνη! Η Λίμνη των Ζαχαρωτών θα γίνει αιτία ώστε η παρέα τους να μεγαλώσει. Ο Κίνε και ο Κόνι θα ενωθούν με τα δύο γουρουνάκια, το τζιντζεράκι και τον Υάκινθο επιχειρώντας να φέρουν εις πέρας μία νέα αποστολή. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Η Λίμνη των Ζαχαρωτών μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες πως όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί, έχουν διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Όλοι τους, όμως, μπορούν να συνυπάρχουν ειρηνικά, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο, χωρίς να προσπαθούν κάποιοι να υπερισχύσουν. Επίσης, αντιλαμβάνονται ότι ο καθένας τους έχει έναν διαφορετικό επιτελικό ρόλο. Γι’ αυτό και συνεργάζονται αρμονικά, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους. Μία τρυφερή και γλυκιά ιστορία που προσφέρει χαρά και γέλιο με πολλές δόσεις φαντασίας.

 

Τα βιβλία της σειράς Κίνε και Κόνι θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα evgeniakosti.com, από τη Magic Penbook – Εκδόσεις Ευγενία Κωστή. Μαζί με κάθε βιβλίο διατίθεται και μία επιπλέον ψυχαγωγική δραστηριότητα για τους μικρούς φίλους. Τα βιβλία μπορείτε επίσης να τα λάβετε και με ενυπόγραφη αφιέρωση από τη συγγραφέα, στέλνοντας μήνυμα.

 

Τα παιδικά βιβλία θα πρέπει να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των μικρών αναγνωστών

 

Η εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» φιλοξενεί την εκδότρια και συγγραφέα Ευγενία Κωστή, η οποία απαντά σε δυο ερωτήσεις, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προαναφερθέντος βιβλίου.

κ. Κωστή, ποιος πιστεύετε ότι είναι ο σκοπός ενός συγγραφέα παιδικών βιβλίων; 

 

Ε.Κ.: Ο συγγραφέας θα πρέπει να μπορεί να αγγίζει τις ψυχές των μικρών φίλων, με τρόπο τρυφερό και διασκεδαστικό, ενισχύοντας την ενσυναίσθηση καθώς και τη σημαντικότητα της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Τα βιβλία, επίσης,  ως αστείρευτη πηγή φαντασίας θα πρέπει να προσφέρουν την κατάκτηση νέων εμπειριών και γνώσεων. Μα πάνω απ’όλα, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αντίληψης ότι ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός έχοντας έναν επιτελικό ρόλο είναι πολύ σημαντική. Ο συγγραφέας πρέπει να μεταφέρει την αισιοδοξία στους μικρούς μας φίλους και το όραμα να κυνηγάνε όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Φυσικά όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνονται με χαρούμενη και παιχνιδιάρικη διάθεση. Το παιδί δεν πρέπει να νιώσει σε καμία περίπτωση διδακτισμό.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τα βιβλία σας;

Ε.κ.:  Είναι κάτι το οποίο δεν εξηγείται εύκολα, ούτε υπάρχει κάποιο μαγικό κουμπί που να χαρίζει έμπνευση. Ο συγγραφέας γράφει ένα παιδικό μυθιστόρημα ορμώμενος περισσότερο από το συναίσθημα και λιγότερο από τη λογική. Επιθυμεί να συγκινήσει μία παιδική ψυχή, προσφέροντας παράλληλα τρυφερά συναισθήματα. Η διάθεση του να δώσει στους μικρούς μας φίλους μία ιστορία ενδιαφέρουσα, χαρούμενη και ξεχωριστή, σίγουρα αποτελεί κινητήριος δύναμη. Η συγγραφική φαντασία, όμως, είναι και ταλέντο, ενώ το μυαλό και η ψυχή του συγγραφέα την ώρα που γράφει τον γυρνάει στην παιδική του ηλικία. Εκεί που ξυπνάνε μνήμες και γεννιούνται εικόνες μαγικές και παραμυθένιες.

 

Σύντομο βιογραφικό

Η συγγραφέας Ευγενία Κωστή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση και εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια. Έχοντας καλλιτεχνικές ανησυχίες από μικρή, ασχολήθηκε με τη μουσική ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο πιάνο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια την κέρδισε η συγγραφή παιδικών ιστοριών, που της δίνει ιδιαίτερη χαρά και τη γυρνάει στα παιδικά της χρόνια. Στον μαγικό κόσμο των περιπετειών των δύο φίλων, Κίνε και Κόνι, η συγγραφέας αποσκοπεί να αγγίξει τις καρδιές των παιδιών και να τους προσφέρει στιγμές χαράς, γέλιου και φαντασίας!

 

*Είναι Νεκταρία Βαρσαμή Πουλτσίδη, είναι συγγραφέας, συνεργαζόμενη συντάκτρια με την «Κ.Σ.»

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!