Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι περιοδείες της ΛΑ.ΣΥ. σε υπηρεσίες της Κέρκυρας

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Γιάννη Μπορμπότη και με τη συμμετοχή των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Μπάμπη Χαραλάμπους και Μαριλένα Σαϊτά πραγματοποίησαν επισκέψεις σε υπηρεσίες της πόλης της Κέρκυρας.

Αναλυτικά όπως ανακοίνωσε η ΛΑ.ΣΥ.:

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Δικαστικό Μέγαρο. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αλλά και με τους δικηγόρους, ως κύριο πρόβλημα επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των διαδικασιών που απαιτούνται αλλά και των ελέγχων που χρειάζονται. Επίσης, η υποστελέχωση οδηγεί στην μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας και την πολυχρέωση των εργαζομένων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Εξωτερική Φρουρά των Φυλακών, όπου συζητήθηκε η ανάγκη να απομακρυνθούν οι φυλακές από το σημείο που βρίσκονται σήμερα, επί της ουσίας στο κέντρο της πόλης και δίπλα από το 3ο και 4ο Γυμνάσιο. Οι όποιες κινήσεις είχαν γίνει για να εξευρεθεί ο χώρος των 80 στρεμμάτων που απαιτείται και επαρκής χρηματοδότηση έχουν παγώσει και έχουν γίνει μόνο υποσχέσεις. Από την μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης  επισημάνθηκε η πάγια θέση μας να μετατραπούν οι φυλακές της Κέρκυρας σε μουσείο καθώς μέσα σε αυτές κρατήθηκαν εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι πολλοί από αυτούς στελέχη του ΚΚΕ και αγωνιστές, που αρκετοί από αυτούς οδηγήθηκαν στη συνέχεια για εκτέλεση στο Λαζαρέτο. 

Στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συζητήθηκε η έλλειψη προσωπικού αφού πλέον έχουν μείνει μόνο 5 κτηνίατροι με έναν ακόμη να συνταξιοδοτείται φέτος. Η υπηρεσία συστηματικά απαξιώνεται από το κράτος καθώς δίνονται σε ιδιώτες αρμοδιότητες που πριν είχε αυτή.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το Στρατολογικό Γραφείο Κέρκυρας και το Κέντρο Ημέρας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Για μία ακόμη φορά διαπιστώθηκε, στο Κέντρο Ημέρας, η έλλειψη προσωπικού αλλά και η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο, κυρίως εξωτερικά. Από όσους χρησιμοποιούν τη δομή υπήρξε ανησυχία από φήμες που ακούγονται και αναφέρουν ότι λόγω της υποχρηματοδότησης υπάρχει κίνδυνος να κλείσει αυτή η τόσο σημαντική δομή.

Τέλος, έγινε επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Κέρκυρας και συζήτηση με τους εργαζόμενους. Μία δομή που επίσης προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες και θα έπρεπε να είναι υπό την αιγίδα του Δήμου και του κράτους και όχι να λειτουργεί με ιδιωτικό – οικονομικά κριτήρια. Το κράτος επιχειρεί να πετάξει από επάνω του πολλές από τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε να έχει και δίνει σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου διάφορες υπηρεσίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δομές να βρίσκονται συνεχώς υπό αμφισβήτηση αφού κυρίως χρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ και οι εργαζόμενοι να βιώνουν μία συνεχή εργασιακή ομηρία αφού δουλεύουν με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις εδώ και δεκαετίες.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε σε όλους τους εργαζόμενους που συνάντησε ότι θα πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τον καθένα τους τα προβλήματα που βιώνουν στη δουλειά τους αλλά και στην καθημερινότητα τους.

Οι υποψήφιοι για Περιφέρεια και Δήμους που στηρίζονται φανερά ή κρυφά από κόμματα που έχουν εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές με περικοπές σε χρηματοδότηση και προσωπικό έχουν ακέραια την ευθύνη της στήριξης των κομμάτων τους. Την ίδια πολιτική θα εφαρμόσουν και σε τοπικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανέναν συμφέρον να ψηφίσουν αυτούς που στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

Η διέξοδος των εργαζόμενων είναι η ενίσχυσή της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμο και του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, ώστε να εκλέξουν αγωνιστές που θα σταθούν στο πλευρό τους και θα διεκδικήσουν μαζί τους για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!