Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Ο Φ. Κορωνάκης ξεκίνησε το δικό του ταξίδι στο φως και την αιωνιότητα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Φίλη Κορωνάκη:

Ο Φίλης Κορωνάκης μας αποχαιρέτησε και ήσυχα-ήσυχα ξεκίνησε το δικό του ταξίδι στο φως και την αιωνιότητα.

Κι εμείς αποχαιρετάμε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Εθνικής Αντίστασης και των αγώνων για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα, σοσιαλισμό. Δεν το έβαλε κάτω ποτέ, δεν τον λύγισε η πολύχρονη στέρηση της ελευθερίας του ούτε η απειλή της θανατικής ποινής. Και μετά τα ταραγμένα πέτρινα χρόνια, όσο άντεχαν οι δυνάμεις του ήταν παρών σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες μέχρι τελευταία στιγμή. Επίτιμος Αντιπρόεδρος του σωματείου «Λαζαρέτο» μέχρι σήμερα, μας αφήνει παρακαταθήκη την αιώνια πίστη στο «δίκιο του αγώνα», στις ιδέες της αριστεράς και του σοσιαλισμού, του διαλόγου και της συμφιλίωσης ακόμα και με τους διώκτες και δεσμώτες του.  Δεν ήταν δικό του γνώρισμα η μισαλλοδοξία, το μίσος, ο διχασμός,  δεν κατάφεραννα τον λυγίσουν ούτε όμως και να του στάξουν φαρμάκι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών, οι πολιτικές διώξεις που υπέστη, οι φυλακίσεις του και οι εξορίες του εμφυλιοπολεμικού και μετεμφυλιακού κράτους. Και το χαμόγελό του προς εμάς τους νεώτερους πάντα ενθαρρυντικό και άσβηστο.

Αποχαιρετάμε τον «γέροντα» των αγώνων και της ιστορικής μνήμης με ένα μεγάλο ευχαριστώ και την υπόσχεση της συνέχειας

Θα μας οδηγούν πάντα τα λόγια του:

«Είχαμε δυστυχώς τον εμφύλιο. Και βρεθήκαμε κρατούμενοι στα ξερονήσια, στις φυλακές και στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Θα υμνούμε την εξαίσια παλικαριά των ανθρώπων όπου σταθήκανε εις το απόσπασμα και εις τη μάχη προκειμένου να υπερασπιστούνε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας. ΑΘΑΝΑΤΟΙ». Καλό δρόμο Φίλη, να μας προσέχεις, όπως έκανες πάντα και να μας φωτίζεις με όποιο τρόπο μπορείς.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!