Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Κέρκυρας: «Η μετάλλαξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου που ονειρεύονται δε θα γίνει»

«Το νομοσχέδιο (νόμος του κράτους πλέον με τις ψήφους της ΝΔ) για την Ανώτατη Εκπαίδευση αποκαλύπτει με τον πιο σαφή τρόπο την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το Πανεπιστήμιο, αλλά και για την λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Λ Κέρκυρας.

Και συνεχίζει:

Ούτε λίγο ούτε πολύ για την κυβέρνηση το πρόβλημα στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι η υποχρηματοδότησή του και η ανεπαρκής στελέχωσή του, αλλά  η δημοκρατική του λειτουργία, το αυτοδιοίκητο, η συμμετοχική λειτουργία των οργάνων διοίκησης και η σύνδεσή του με τους δημοκρατικούς αγώνες του ελληνικού λαού.

Αυτό το τελευταίο ειδικά ήταν το κερασάκι που φρόντισε να τοποθετήσει στην τούρτα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγ. Συρίγος με την ανιστόρητη και προκλητική τοποθέτησή του στη Βουλή για τον «μύθο του Πολυτεχνείου», η οποία και προκάλεσε την αντίδραση όλης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Για την κυβέρνηση φαίνεται ότι το «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» δεν ειπώθηκε ποτέ, δεν έγινε καμιά εξέγερση, δεν υπήρξαν νεκροί και τραυματίες. Κι αν αυτά είχαμε συνηθίσει να τα ακούμε από την Χρυσή Αυγή και τα κατά καιρούς φασιστικά μορφώματα, τώρα τα ακούμε από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη της  Νέας Δημοκρατίας, που καλύπτει βέβαια τον υπουργό της, που δεν τολμάει να πει τίποτα για την αποφυλάκιση του βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη, που προσπαθεί ψευδόμενη να την χρεώσει στον «νόμο Παρασκευόπουλο», που προσπαθεί να διαστρεβλώσει την έκθεση-κόλαφο της Κομισιόν για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Η αλλεργία της Νέας Δημοκρατίας προς τις δημοκρατικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης είναι γνωστή τουλάχιστον από την εποχή Σαμαρά. Η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ έχει δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν επίσημα όλα τα ακροδεξιά αντανακλαστικά πολλών στελεχών της στην διακηρυγμένη προσπάθεια να «τελειώνουμε με την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς».

Μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους όσο θέλουν. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι αυτός ο λαός που θρήνησε θύματα, εξόριστους, φυλακισμένους και βασανισμένους σε όλη την περίοδο από το 1950 και μετά από ένα κράτος αυταρχικό, εθνικιστικό και αντιλαϊκό, το οποίο τώρα η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αναβιώσει με «μοντέρνο» πρόσωπο, θα τους ανταμείψει στις επόμενες εκλογές , όποτε κι αν αποφασίσουν να τις κάνουν.

Η μετάλλαξη της Δημοκρατίας που ονειρεύονται, δεν θα γίνει ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Ούτε και η μετάλλαξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!