Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Στο άλσος της Γαρίτσας, σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “Μακρόνησος”

 

Στην εργατογειτονιά της Γαρίτσας, στον όμορφο χώρο του άλσους, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», παραγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, από την κομματική οργάνωση πόλης του ΚΚΕ.

Καλωσορίζοντας τους κατοίκους η Τζίνα Μαντζάρου, εκ μέρους της ΚΟΒ πόλης Κέρκυρας, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: Διαλέξαμε αυτό τον χώρο για την προβολή μας, για να αναδείξουμε τον χαρακτήρα του άλσους που πρέπει να παραμείνει χώρος πρασίνου και να μην τσιμεντοποιηθεί, καθώς αποτελεί όχι μόνο πνεύμονα οξυγόνου, αλλά και χώρο αναψυχής και πολιτισμού για όλη την Κέρκυρα, πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΚΕ για την ανάδειξη και την συντήρηση των τόπων που συνδέονται με την σύγχρονη ιστορία μας, καθώς η ιστορία του κόμματός μας είναι άρρηκτα δεμένη με τις ταξικές μάχες, τους λαϊκούς αγώνες και τις θυσίες του λαού μας. Ολοκλήρωσε δε την παρουσίαση τονίζοντας ότι: Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από το ντοκιμαντέρ φωτίζονται χρήσιμα διδάγματα και συμπεράσματα για το χτες, το σήμερα και το αύριο. Ότι μέσα από τα βιώματα των εξόριστων που αλύγιστοι αντιμετώπισαν βασανιστήρια, φυλακές και εξορίες, καταλαβαίνουμε  πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μελετώντας την ιστορία, μαθαίνουμε, διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα έτσι ώστε να μην εμπλακεί ξανά η χώρα μας και ο λαός μας σε νέες πολεμικές επεμβάσεις, σε νέες πολεμικές συγκρούσεις που θα τις πληρώσει πάλι ο λαός και η νεολαία. Για να οργανωθεί η αντίσταση στην νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση που φέρνει ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια και επισιτιστική ανασφάλεια. Γιατί, για να υπάρξει πραγματική ειρήνη και λαϊκή ευημερία, πρέπει να ανατραπεί αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που φέρνει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά στους λαούς και αμύθητα πλούτη στα μονοπώλια. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου, να τολμήσουν τον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ, που είναι «ασπίδα» για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο!

Την προβολή παρακολούθησαν με συγκίνηση εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άλλοι κάτοικοι της περιοχής καθώς και νεολαίοι καθισμένοι στο γρασίδι, αφού είχαν γεμίσει όλες οι καρέκλες. Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση βιβλίου, που εκτός των άλλων, είχε και την συλλεκτική έκδοση για το δικό μας νησάκι μαρτυρίου το Λαζαρέτο.

Κλείνοντας την εκδήλωση, η Τζένη Σκέμπρη, μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ,  ανέφερε ότι είναι χρέος τιμής για μας, να μην επιτρέψουμε την κατάρρευση των ιστορικών μνημείων στο Λαζαρέτο και γνωστοποίησε την θετική απάντηση του υπουργείου πολιτισμού στο υπόμνημα του ΚΚΕ, για την συντήρηση και την ανάδειξη της ιστορικής νησίδας, για την προστασία, πρώτα από όλα, του τοίχου των εκτελέσεων. Τέλος ανήγγειλε την πραγματοποίηση και άλλων εκδηλώσεων και δράσεων το καλοκαίρι, από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!