Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Γαρίτσας: Το Δημ. Συμβούλιο να ζητήσει παρέμβαση Υπ.Πο. για το “εργοστάσιο Δεσύλλα”

Σε ανακοίνωσή του, ο πολιτιστικός σύλλογος Γαρίτσας το “Αλσος” επισημαίνει ότι, “το θέμα του εργοστασίου Δεσύλλα είναι ένα πολύ σημαντικό και επείγον θέμα που αφορά την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά της Κέρκυρας”.

Και συνεχίζει: Η διάσωση της ιστορικής μας κληρονομιάς πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το κοινό και τις αρχές, διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πρότυπο της απαλλοτρίωσης της Βίλλας Κοκοτού, καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει δράση, αποζημιώνοντας, βέβαια, τους ιδιοκτήτες. Είναι καθοριστικό επίσης να αποφευχθεί η οικοδόμηση 23.000 τ.μ (16.000 τ.μ. x 1,4) στην καρδιά της πόλης, με όλες τις συνέπειες που θα έχει, στραγγαλίζοντας την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Επίσης, στη συνέχεια, η συνεργασία του Δήμου με το Δημόσιο και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να εξασφαλίσουν τη βιώσιμη προστασία και ανάπτυξη της περιοχής. Η προστασία της ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας του εργοστασίου Δεσύλλα θα έχει θετική επίδραση όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και στον τουρισμό του νησιού. Το πολιτιστικό κειμήλιο μπορεί να αποτελέσει έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό που θα προσελκύσει επισκέπτες, ενισχύοντας την οικονομία της περιοχής.

Καλούμε το Δημοτικό μας Συμβούλιο να ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι κάτοικοι θα είναι δίπλα τους, ενισχύοντας μία τέτοια προσπάθεια.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!