Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Ποταμού: “Η λύση των προκάτ αιθουσών για νήπια και προνήπια δεν είναι η ενδεδειγμένη”

“Η συγκεκριμένη λύση των προσωρινών προκατασκευασμένων κτιρίων που προκρίθηκε δεν είναι η ενδεδειγμένη”, αναφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος Ποταμού σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει για κάλυψη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο νησί.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

“Πλέον υπάρχει η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας της φοίτησης στη Προσχολική Εκπαίδευση με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 08 Μαΐου 2018 Φ.1586.

Πρόσφατα ο Δήμος Κέρκυρας ανακοίνωσε προκήρυξη για προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης ( προκατασκευασμένα κτίρια ) για κάλυψη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης μεταξύ άλλων και του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού (συνολικής αξίας 204.640.06 Eυρώ )

Υπάρχει επίσης ανακοίνωση (07.06.2019 ) από τον Διευθυντή Π.Ε Κέρκυρας ότι καταβάλει τεράστιες προσπάθειες από το Μάρτη του 2018 έτσι ώστε να γίνει εφικτή στην Κέρκυρα η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση όμως οΔήμος δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Εκτός των άλλων ενεργειών όπου αναφέρονται στο έγγραφο είναι ότι 185 αιτήσεις νηπίων και προνηπίων είναι σε εκκρεμότητα.

Πρωταρχικό αίτημα μας είναι η άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων του Δήμου προς τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας έτσι ώστε να λυθούν μια σειρά από προβλήματα που προκύπτουν , τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, με τελικό αποδέκτη τα παιδιά μας . Έως ότου υπάρξουν λύσεις, η Πρωτοβάθμια Ε.Κ. και κατεπέκταση οι υπεύθυνοι των νηπιαγωγείων δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και να ενημερώσουν τους γονείς για τις εγγραφές αλλά ούτε και να διεκπεραιώσουν τις απαιτούμενες εργασίες αφού όλα είναι μετέωρα.

Σε ότι αφορά τις προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης ( προκατασκευασμένα κτίρια ) μέλη του συλλόγου μας το 2017 έκαναν αναφορά στην Π.Ε.Δ.Κ , στην Υπεύθυνη του Νηπιαγωγείου Ποταμού και στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημ.Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ποταμού για την ύπαρξη κτιρίου στους Ευρωπούλους (παλιό σχολείο ).Εγινε επίσκεψη στον χώρο παρουσία του Τοπικού Συμβούλου των Ευρωπούλων κ.Τόμπρο καθώς και με την Υπεύθυνη του Νηπιαγωγείου Ποταμού κα.Ψαρρά από ενδιαφέρον και μόνο χωρίς να έχει κανείς μας αρμοδιότητα για τις κτιριακές υποδομές.

Σήμερα γίνετε ανάρτηση για προσωρινή εγκατάσταση με κόστος πάνω από 40.000 Ευρώ το κάθε προκατασκευασμένο κτίριο χωρίς την υποδομή που χρειάζεται και χωρίς τουαλέτα . Αυτονόητο είναι ότι όπου και αν τοποθετηθούν μειώνετε ο χώρος που είδη υπάρχει και ο αύλιος χώρος αθλοπαιδιών και του διαλλείματος των παιδιών μας .

Συνοψίζοντας, τα προβλήματα που θα προκύψουν είναι τεράστια καθώς και η συγκεκριμένη λύση των προσωρινών προκατασκευασμένων κτιρίων που προκρίθηκε δεν είναι η ενδεδειγμένη και θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους τόσο για το πρόβλημα που έχει ανακύψει όσο και για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ο σύλλογος μας προς πάσα κατεύθυνση για την ανάδειξη του θέματος”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!