Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα / E-shops κέρδισαν το στοίχημα

Κάθε νέο επίτευγμα της επιστήμης ή της τεχνολογίας, κάθε νέα πρόταση που στοχεύει στην πρόοδο και στη διευκόλυνση της ζωής του ανθρώπου, είναι λογικό να προσκρούει σε παράγοντες όπως ο φόβος του άγνωστου, η δύναμη της συνήθειας και ο νόμος της αδράνειας που κάνει τους ανθρώπους να μην ξεβολεύονται εύκολα από τα έως τότε γνωστά και παγιωμένα.

Έτσι, για πολλά χρόνια οι εμπορικές συναλλαγές αποτελούσαν μια κατά πρόσωπο επικοινωνία του αγοραστή με τον πωλητή, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους και αποτελούσαν τις δύο πλευρές της συναλλαγής. Καθώς όμως η τεχνολογία προόδευσε και ο υπολογιστής μπήκε σχεδόν σε κάθε σπίτι, οι εμπορικές συναλλαγές απέκτησαν και έναν διαμεσολαβητή ανάμεσα στις δύο πλευρές, που δεν είναι άλλος από το Διαδίκτυο.

Σήμερα πια οι αγορές γίνονται σε μεγάλο βαθμό διαδικτυακά, μέσα από την κατασκευή ιστοσελίδων ηλεκτρονικών καταστημάτων, τα οποία στην ουσία δεν είναι παρά πλατφόρμες με τη μορφή ιστοσελίδων, μέσω των οποίων οι μεν πωλητές παρουσιάζουν τα προϊόντα τους με τις αντίστοιχες τιμές τους, οι δε καταναλωτές επιλέγουν αυτό που τους ταιριάζει και ενίοτε ολοκληρώνουν απευθείας την αγορά τους χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ή ακόμα και χρέωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω e-banking.  

Η ευελιξία που διακρίνει τις διαδικτυακές αγορές, το πλήθος των ευκαιριών που μπορεί κανείς να βρει στα e-shops και η ταχύτητα με την οποία παραδίδονται οι παραγγελίες στα σπίτια των πελατών καθιστούν πολύ ελκυστικά τα ηλεκτρονικά καταστήματα, ειδικά για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη τριβή με την τεχνολογία και την πληροφορική.

Ειδικά για όσους δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους ή δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι πολύτιμα για να μπορέσουν να κάνουν με ευκολία τις συναλλαγές τους. Και σίγουρα όλοι μας είδαμε πόσο απαραίτητα μπορούν να γίνουν τα e-shops στις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε την τελευταία τριετία, με την επέλαση του κορωνοϊού.

Συν τοις άλλοις, τα ηλεκτρονικά καταστήματα διακρίθηκαν σε όλες τις παραμέτρους της εμπορικής δραστηριότητας, μη εξαιρουμένης της διαφήμισης. Και φυσικά η διαφήμιση είναι πιο αποτελεσματική όταν γίνεται στο ίδιο μέσο με αυτό που φιλοξενεί και τα ίδια τα e-shops. H διαδικτυακή διαφήμιση στην google είναι πλέον ένας τομέας που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη, με μεγάλο κύκλο εργασιών και πλήθος επαγγελματιών που απασχολούνται σε αυτόν. Ειδικά όσοι ασχολούνται με τα socialmedia και έχουν προβλέψει τη δυναμική τους έχουν προβάδισμα έναντι των άλλων, αφού η μεγάλη απήχηση των κοινωνικών δικτύων τούς εξασφαλίζει ένα ευρύ και διαρκώς ανανεούμενο κοινό.

Πέρα από τη διαφήμιση όμως, τεχνικές όπως η SEO (search engine optimization) μπορούν να εκτοξεύσουν τη φήμη και τις πωλήσεις μιας ψηφιακής επιχείρησης. Η SEO αφορά τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων μιας ιστοσελίδας έτσι ώστε να φτάνει πρώτη και πολύ γρήγορα στα τερματικά των χρηστών που θα κάνουν μια σχετική αναζήτηση, κάτι που της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ομοειδών, ανταγωνιστικών ιστοσελίδων.

Καθώς νέες τεχνικές και πλατφόρμες έρχονται στο προσκήνιο, οι οποίες αναμένεται να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα e-shops θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα. Ήδη όμως η παρουσία τους είναι ισχυρή και μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια πρόταση που έχει κερδίσει το στοίχημα της εκτίμησης και της προτίμησης των καταναλωτών.       

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για δημιουργία eshop και προώθηση στο διαδίκτυο.       

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!