Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Τα μηνύματα των βουλευτών της Κέρκυρας Α. Αυλωνίτη και Δ. Μπιάγκη για την Ημέρα Τουρισμού

Για τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμου, εξέδωσαν γραπτή δήλωση οι βουλευτές της Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) και Δημήτρης Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ)

 Το μήνυμα Αυλωνίτη

 «Η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά εκπάγλου φυσικής ομορφιάς, με πολιτισμικούς “θησαυρούς” και ισχυρό ιστορικό αποτύπωμα, οφείλουν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, μορφοποιώντας νέα τουριστικά  προϊόντα και αναπτύσσοντας θεματικές μορφές τουρισμού στοχεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που συνεχίζει να αποτελεί ζητούμενο. Ταυτοχρόνως οφείλουμε αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό «εργαλείο» που μας παρέχει η Ε.Ε και παράλληλα, διεκδικώντας μεθοδικά και τεκμηριωμένα χρηματοδοτήσεις από την Ελληνική πολιτεία, να εκσυγχρονίσουμε τις κοινωνικές υποδομές που σχετίζονται με την υδροδότηση των νησιών μας, το οδικό δίκτυο, το αποχετευτικό και άλλα. Το μεγάλο έργο των Φραγμάτων, οι παρακάμψεις και ο άξονας βορά – νότου πρέπει να είναι διεκδικήσεις και στοχεύσεις που θα πάρουν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια.  Από την πλευρά μου με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού που είναι αφιερωμένος στην εργασία, διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι όπως απορρέει από τον θεσμικό μου ρόλο θα βρίσκομαι κοντά στους εργαζομένους και στους επαγγελματίες τους τουρισμού προασπίζοντας τα δικαιώματα τους και διεκδικώντας την θεσμική θωράκιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους.

Όλοι μαζί θα πρέπει να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της συνεννόησης ως τελικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου και πριν την έναρξη της περιόδου των διεθνών τουριστικών εκθέσεων να πραγματοποιείται μια συνάντηση (Συνέδριο, ημερίδα) όλων των εμπλεκομένων φορέων όπου θα γίνεται ο απολογισμός της χρονιάς και θα τίθενται οι στόχοι της επόμενης».

Το μήνυμα Μπιάγκη

Η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με θέμα «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους» συμβολίζει τον πολυσήμαντο και πολυεπίπεδο ρόλο του τουρισμού σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Η σύνδεση της εργασίας με τον τουρισμό συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της απασχόλησης με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,  στην αύξηση του ΑΕΠ της οικονομίας κάθε χώρας και στην διατήρηση της ισορροπίας του κοινωνικού ιστού. Οφείλουμε, λοιπόν  να υποστηρίξουμε μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ εργαζομένων και τουριστικού κλάδου, προασπίζοντας ένα εργασιακό μοντέλο που θα στηρίζεται σε ανθρώπινες συνθήκες, με αξιοπρεπείς αμοιβές και παροχές, με εξειδικευμένους εργαζόμενους, με παιδεία, γνώσεις και διάθεση για προσφορά.

Οι τοπικές κοινωνίες, με την ανάδειξη των τοπικών πόρων και των πολιτισμικών αγαθών, εξελίσσονται, προοδεύουν, ευημερούν. Η Ελλάδα, έχοντας όλες τις δυνατότητες να αναπτύξει κάθε μορφή τουρισμού και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στην αύξηση του ΑΕΠ όσο και της απασχόλησης, θα πρέπει να αξιοποιήσει στο μέγιστο αυτές τις δυνατότητες, βασιζόμενη σ’ έναν ευρύτερο Στρατηγικό σχεδιασμό, με γνώμονα τον άνθρωπο, το σεβασμό του περιβάλλοντος και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!