Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Η Άννυ Βατίδη στην Εθνική ομάδα για το Βαλκανικό Ιππικής Αντοχής

Η κερκυραία αμαζόνα Άννυ Βατίδη συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, που θα πάρει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής.

Το διήμερο 4 και 5 Οκτωβρίου η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα 90χλμ. και τους Διεθνείς Αγώνες 1*-90χλμ. και 2*-120χλμ. στο Λεβεντοχώρι Κιλκίς με τη συμμετοχή όλων των Βαλκανικών χωρών. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το μοναδικό ιππικό σωματείο της περιοχής, τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς. Είναι η πρώτη φορά, που η χώρα μας διοργανώνει το πρωτάθλημα, από το 2008, που καθιερώθηκε.

 Η Ελληνική αποστολή

H Ελλάδα θα λάβει μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με οκτώ αθλητές, οι πέντε εκ των οποίων θα πάρουν μέρος και στο Ομαδικό Αγώνισμα. Συγκριμένα, τον Δημήτρη Μητώνα με την Jamelia, την Άννυ Βατίδη με τον Morfey, τον Χρήστο Κωνσταντίνου με την Soraya, τον Παντελή Σαλονικιό με την Six Degrees, την Κατερίνα Τζεβελέκου με την Kleo, τον Σωτήρη Πατσιούρα με τον Golden Spirit, την Χριστίνα Τούλη με τον Omar και την Ειρήνη Μητώνα με την Aphroditi. Αρχηγός ομάδας είναι ο  Ηρακλής Μπάσδρας, Διευθυντής των Αγώνων και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ιππικής Αντοχής. Ελληνικές συμμετοχές αναμένονται και στους διεθνείς αγώνες (που θα γίνουν παράλληλα με το Βαλκανικό πρωτάθλημα), οι τελικές συμμετοχές για τους οποίους είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.

Από τους Έλληνες διεθνείς, η κερκυραία Άννυ Βατίδη είναι η μοναδική αθλήτρια, που έχει πάρει μέρος τόσο στα πρωταθλήματα υπερπήδησης εμποδίων, όσο και σε εκείνα της ιππικής αντοχής και μάλιστα με διακρίσεις. Αφού το 2018 είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ελλάδος ιππικής αντοχής στην κατηγορία παίδων, ενώ στο αγώνισμα υπερπήδησης εμποδίων το 2018 κατέκτησε δύο μετάλλια (ασημένιο- χάλκινο) στους Βαλκανικούς αγώνες και φέτος αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους Πανελλήνιους αγώνες. Υπενθυμίζουμε ότι η Άννυ Βατίδη είναι μαθήτρια του Γ΄Λυκείου Κέρκυρας και αθλήτρια του Ιππικού Ομίλου Αυλώνος, αφού στο νησί μας δεν υπάρχει αγωνιστικός ιππικός όμιλος.

 

Η Ιππική Αντοχή

Μια διαδρομή Ιππικής Αντοχής είναι ένας αγώνας κατά του χρόνου. Το “ΑΛΟΓΟ” που θα τελειώσει την διαδρομή στον συντομότερο χρόνο γενικά θεωρείται ο νικητής του αγώνα. Ο αγώνας αποτελείται από επί μέρους φάσεις. Στο τέλος κάθε φάσης υπάρχει υποχρεωτική στάση / αναμονή (κτηνιατρική πύλη – Vet Gate) και εκτενής κτηνιατρικός έλεγχος κάθε ίππου. Κάθε φάση δεν πρέπει να υπερβαίνει σε μήκος τα 40 χμ (30 χμ για αγώνες ενός αστέρος). Σε αγώνες 160 χμ πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε πύλες συν ο τελικός έλεγχος στον τερματισμό. Οι φάσεις ενός αγώνα μπορούν να ολοκληρωθούν σε μία ή περισσότερες ημέρες. Ωστόσο, λόγω των ειδικών συνθηκών σε κάθε φάση της διαδρομής ή άλλους λόγους που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην πορεία, η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τον Τεχνικό Αντιπρόσωπο μπορούν να επιβάλουν ένα μέγιστο χρόνο διέλευσης (αλλά δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 χμ και δεν μπορεί να υπάρχει πάνω από ένα τμήμα υπό ελεγχόμενη ταχύτητα ή βηματισμό σε κάθε φάση) για κάποιο τμήμα κάποιας φάσης και χρονικά όρια άφιξης στις πύλες κτηνιατρικού ελέγχου.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!