Quantcast
ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Τα Μπάσματα τ’ Αγίου Σπυρίδωνος

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του προστάτου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2021 στο Ιερό Προσκύνημα με την Παράκληση στον Άγιο και τα «μπάσματα», δηλαδή την επανατοποθέτηση του ιερού λειψάνου στην λάρνακα.
Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος, προσφωνώντας τους πιστούς, τόνισε ότι η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνος λειτουργεί για όλους μας εισαγωγικά ως προς την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, την εορτή που ανοίγει τον δρόμο για την λύτρωση, την σωτηρία μας, την πορεία προς τον ουρανό διά της γεννήσεως του Κυρίου μας.
 
Στην ακολουθία συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας εκ του Πατριαρχείου της Σερβίας κ. Ιωαννίκιος, ενώ έξω από τις πλάγιες θύρες του ναού παιάνισαν η Παλαιά Φιλαρμονική και η Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!