Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Τα προβλήματα των επιχειρηματιών ελέω πανδημίας στη συνάντηση Κράτσα-Ενιαίου Φορέα


Τα προβλήματα για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο που επιφέρει η μάχη κατά του COVID-19 και βέβαια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κερκυραϊκής αγοράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της περιφερειάρχη ΙΝ Ρ. Κράτσα με τα μέλη του Ενιαίου Κερκυραϊκού Επαγγελματικού Εμπορικού Τουριστικού Φορέα.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Κερκυραϊκού Φορέα Παντελής Γιαννούλης και ο εκπρόσωπος Τύπου Στέφανος Δημουλής έθεσαν υπόψιν της Περιφερειάρχη τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς καθώς και τα μέτρα στήριξης που προτείνει ο Φορέας ως απόλυτα απαραίτητα μέτρα για όλους τους εποχικούς τουριστικούς επιχειρηματίες και ζήτησε να τα προωθήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προς την κυβέρνηση.

Συζήτησαν επίσης για τα μέτρα που μπορεί να πάρει η Περιφέρεια υπέρ των επιχειρήσεων και η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου τόνισε ότι η Περιφέρεια Ιόνιων θα αξιοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα της για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και την τουριστική δραστηριότητα και στην έκτακτη αυτή κρίσιμη συγκυρία, και επίσης διαβεβαίωσε ότι θα μεταφερθούν τα αιτήματα στα αρμόδια Υπουργεία.

Όσο για τις αναμενόμενες εξελίξεις η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη του Φορέα ότι περί τα μέσα Μαΐου θα υπάρχουν εξελίξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν, για τις οδικές και αεροπορικές μεταφορές, και αυτό θα σηματοδοτήσει και την ελληνική στρατηγική τουρισμού.
«Προς το παρόν κάθε χώρα προσπαθεί με ειδικές καμπάνιες να κρατήσει τον πληθυσμό εντός συνόρων για εγχώριο τουρισμό, εμείς όμως κρατάμε ζωντανή την εικόνα των ασφαλών και ελκυστικών προορισμών των νησιών μας σε ολόκληρο τον κόσμο και αποφασίζουμε να μείνουμε και φέτος ανοικτοί», δήλωσε η κ.Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!