Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα προτεινόμενα βιβλία αυτής της εβδομάδας

Η «Κ.Σ.» σας παρουσιάζει και αυτήν την εβδομάδα, τρεις τίτλους βιβλίων, δια χειρός της συγγραφέως Νεκταρίας Βαρσαμή Πουλτσίδη

 

Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

Ο Ασπροδόντης – Τζακ Λόντον

 

«Ο Ασπροδόντης» του συγγραφέα Τζακ Λόντον είναι ένα όμορφο παραμύθι της σειράς Μικρά Κλασικά και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Εικονογράφος του βιβλίου είναι ο StefanoTurconi ενώ η μετάφραση ανήκει στην Αγγελική Γεωργιακάκη. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικία άνω των 7 ετών.

Η ιστορία αφηγείται τις περιπέτειες ενός μικρού λύκου, του Ασπροδόντη, που χωρίζεται από τη μητέρα του ενώ ήταν ακόμη μικρός. Η αγέλη των σκυλιών σ’ ένα χωριό των Ινδιάνων δεν τον αποδέχονται και ο αφέντης του είναι σκληρός και τον κακομεταχειρίζεται. Σ’ ένα ταξίδι του σε μια πόλη, τον πουλάει σ’ έναν αδίστακτο άνδρα, ώστε να λάβει μέρος σε παράνομους αγώνες κυνοδρομίας. Εκεί τον βρίσκει ο Ματ βαριά τραυματισμένο και αποφασίζει να τον σώσει. Όμως, θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ασπροδόντη, όταν ο λύκος έχει δει ως τώρα μόνο το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων;

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας μιλά για την κακομεταχείριση και τη βαναυσότητα που έχουν υποστεί τα ζώα από τους ανθρώπους. Ωστόσο βλέπουμε και τη δύναμη της αγάπης και ότι τα ζώα είναι οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου, αρκεί να τους φερθούμε με καλοσύνη.

 

Στρατιώτες του Σύμπαντος – Robert A. Heinlein

 

Οι «Στρατιώτες του Σύμπαντος» του συγγραφέα Robert A. Heinlein, το οποίο έγινε η αφορμή της cult ταινίας Starship Troopers, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis. Η μετάφραση ανήκει στον Γιώργο Αγγελίδη.

Ο Τζόνι Ρίκο, ένας νεοσύλλεκτος στρατιώτης, εκπαιδεύεται σκληρά για να μπορεί να προστατεύει την ανθρωπότητα από τους πιο αδίστακτους εχθρούς της. Ο Τζόνι γνωρίζει πως ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλη τη μονάδα του. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και καλείται να ανταπεξέλθει ενάντια σε κάθε απειλή.

Το βιβλίο ανήκει στην λογοτεχνία του Φανταστικού και το 1960 είχε κερδίσει το βραβείο Hugo Kαλύτερου Μυθιστορήματος της χρονιάς.

 

Η νευρολογία του έρωτα – Ali Hazelwood

 

Το νέο βιβλίο της Ali Hazelwwood «Η νευρολογία του έρωτα» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η μετάφραση ανήκει στην Χριστίνα Παναγιώτου.

Η Μπι Χούνιγκβάσερ είναι μια νευροεπιστήμονας που αγαπάει τη δουλειά της κι έχει ως ίνδαλμα και πρότυπο τη Μαρί κιουρί. Μια καθυστέρηση του εξοπλισμού της, την αναγκάζει να στραφεί για βοήθεια στον μισητό εχθρό της Λιβάι, ο οποίος δείχνει να μην τη συμπαθεί καθόλου ή μήπως αυτή η συμπεριφορά του κρύβει κάποιο άλλο συναίσθημα; Τελικά έχει ο έρωτας επιστημονική εξήγηση;

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο, αισθηματικό μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί. Σε αρκετά σημεία μου θύμισε έντονα το πρώτο βιβλίο «Το θεώρημα της αγάπης» και κάποια συμβάντα ήταν αρκετά προβλέψιμα.

 

 

*Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

 **Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο κυκλοφορίας της “Κ.Σ.” την Παρασκευή 7/7

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!