Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Τα σκουπίδια στο δρόμο – Σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων προκαλείται στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας μετά την προσφυγή του Ν. Γκούση στην επιτροπη του άρθρου 152. Ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στις εξελίξεις 

Η δήλωση του Κώστα Λέσση: 

Να σας ενημερώσω ότι κηρύσσω το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων στην Πάλαιρο, μετά το αποτέλεσμα της προσφυγής στην επιτροπή του άρθρου 152 του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Νίκου Γκούση. Όπως ξέρετε καλά ο Δήμος είναι ενας νεοσύστατος Δήμος με ελάχιστο προσωπικό που προσπαθεί και καταβάλλει τα μέγιστα για το καλύτερο δυνατό.

Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος μας την Τετάρτη 17/11/2021 ολοκληρώνει το διεθνή διαγωνισμό για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Πάλαιρο. Έως ότου όμως ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διεθνή διαγωνισμού, ο Δήμος προέβη, ως ο νόμος ορίζει στη διαδικασία ανάδειξης εργολάβου για μικρή ποσότητα απορριμμάτων.
Κατά της απόφασης αυτής ο κ. Γκούσης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη, ο Δήμος προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα, και η προσφυγή απερρίφθη. Μετά, ως είχε δικαίωμα, προσέφυγε στην Επιτροπή του Άρθρου 152 την οποίαν εγώ πληροφορήθηκα ως Δήμαρχος από τον κ. Γκούση, όταν ήρθε η απόφαση όταν είχε εκδοθεί, για την οποίαν σήμερα ο κ. Γκούσης πανηγυρίζει, παρότι γνωρίζει ότι τα σκουπίδια θα είναι στο δρόμο. Στην εκδίκαση της υπόεσης είχε νομική παρουσία μόνον ο κ. Γκούσης και όχι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας.

Θεωρούμε ότι αν είχαμε νομική παρουσία, θα προσκομίζαμε στοιχεία και θα τεκμηριώναμε την νομιμότητα των αποφάσεών μας και ενδεχομένως το αποτέλεσμα της απόφασης να ήταν διαφορετικό. Εμείς θα προσβάλλουμε την απόφαση για την νομιμότητά της στο Εφετείο των Ιωαννίνων.

Σας δηλώνω όμως ότι εγώ ως Δήμαρχος και οι συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και προσωπικό, να μην μείνουν τα σκουπίδια της Νότιας Κέρκυρας στο δρόμο, ανεξαρτήτως αν αυτές οι νέες μας ενέργειες καταστούν αντικείμενο νέων προσφυγών. Ο κ. Γκούσης θέλει τα απορρίμματα να μείνουν στον δρόμο, όπως γίνεται αντιληπτό από επιστολή που έστειλε χθες σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Εγώ όμως ως Δήμαρχος θα αγωνιστώ με όσε δυνάμεις διαθέτω, να μην μείνουν τα απορρίμματα στο δρόμο.»

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!