Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Την άμεση ανάκληση απόφασης δίωξης των δυο εργαζομένων του Νοσοκομείου διεκδικεί ο Π. Ποζίδης

Θέση υπέρ των δυο εργαζομένων του Νοσοκομείου που διώκονται από τη διοίκηση, διεκδικώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης περί επιβολής προστίμου 10.000€ για βλάβη μηχανήματος και παύση μισθού για πέντε ημέρες, έλαβε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Ποζίδης.

 

Η δήλωση

 

Για τη συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αποτελεί διαχρονική πολιτική επιλογή ο διορισμός διοικήσεων σε οργανισμούς και υπηρεσίες στο δημόσιο, που να χαρακτηρίζονται από την κομματική ταυτότητα και τη διαρκή αγωνία επιβεβαίωσης της πίστης στην ηγεσία τους. Ακόμη κι αν αυτό βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και τον ουσιαστικό ρόλο και το έργο τους.

Οι συνθήκες στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας αποτελούν τον ορισμό των προθέσεων της κυβέρνησης, που απειλεί και υπονομεύει σταθερά τα δημόσια αγαθά: υποστελέχωση, εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων,  ως αποτέλεσμα της αναστολής εργασίας 50 περίπου υγειονομικών υπαλλήλων, των μετακινήσεων επικουρικού προσωπικού (26 άτομα) σε Νοσοκομεία της Ηπείρου και των συνταξιοδοτήσεων του τελευταίου διαστήματος.

Σε αυτό το περιβάλλον εργάζονται αυτοί και αυτές που χειροκροτήθηκαν στα μπαλκόνια και στέφθηκαν πέρυσι με δάφνες προσφοράς και αξίας. Όλα αυτά για να πλαισιώσουν το επικοινωνιακό, ανούσιο παιχνίδι της κυβέρνησης και να συγκαλυφθεί μια σκληρή πραγματικότητα.

Στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι: Ένορκες Διοικητικές εξετάσεις και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εργαζομένων, χρηματικές ποινές και προσβλητικές συμπεριφορές στο προσωπικό και στους γιατρούς και παραιτήσεις συνθέτουν ένα σκηνικό, που δεν ταιριάζει στο ρόλο και στην αποστολή ενός δημόσιου οργανισμού υγείας.

Η πλειοψηφία της διοίκησης πρόσφατα επέβαλε χρηματική ποινή τις αποδοχές πέντε ημερών και καταλογισμό αποζημίωσης ύψους 10.000 ευρώ σε δύο εργαζόμενους/ες του τμήματος αποστείρωσης για το ατύχημα φθοράς, που προκλήθηκε σε μηχάνημα του εξοπλισμού! Ενέργεια που πανελλαδικά δεν έχει προηγούμενο.

Είναι εξόφθαλμα τα χαρακτηριστικά της πρόθεσης πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης, αφού η μία από τους εργαζόμενους είναι η «ενοχλητική» πρόεδρος του Δ.Σ των εργαζομένων του Νοσοκομείο Ντίνα Ιωάννου! Μέσα από αυτήν την «τακτοποίηση», που αποτελεί προφανή συνδικαλιστή δίωξη διαχέεται το μήνυμα του εκφοβισμού σε όλους και όλες τους/τις εργαζόμενους/ες, με την οικονομική και ψυχολογική εξάντλησή τους, που στοχεύει στη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής και άποψης.

Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους δύο εργαζόμενους και διεκδικώ μαζί με κάθε σκεπτόμενο πολίτη την άμεση ανάκληση της πρωτοφανούς αυτής απόφασης.

Καλώ την περιφερειακή αρχή και το περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να εκδηλώσουν την στήριξή τους στους εργαζόμενους και να απαιτήσουν την ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ του Γ.Ν Κέρκυρας σε βάρος των εργαζομένων.

 

Παναγιώτης Ποζίδης

Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!