Quantcast
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΥΔΗ

“Την Κυριακή 25 Ιουνίου, λέμε ΝΑΙ σε μία ισχυρή διακυβέρνηση της χώρας,  ΝΑΙ στην ηγετική προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη”

Γράφει η Ευαγγελία (Εύα) Καρύδη*

 

Σε τρεις Κυριακές ψηφίζουμε. Ο χρόνος για να συζητήσουμε τα μεγάλα και μικρά θέματα που μας απασχολούν, για να ανταλλάξουμε απόψεις για τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, μικρός. Δεν έμειναν, εξάλλου, παρά 24 ημέρες μέχρι να πάμε στην κάλπη.

Ωστόσο, αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι η πολιτική ατζέντα έχει πάρει μία παράξενη τροπή: 

Από τη μια εμείς, η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με καθαρό μυαλό και προτεραιότητες, ζητά από τους πολίτες καθαρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας, χωρίς μπερδέματα με άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που μετά τη σαρωτική του ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έχει αποσύρει τα μοναχικά τους συνθήματα για δήθεν «αριστερή διακυβέρνηση» και μειοψηφική «προοδευτική συνεργασία»! Τώρα περιορίζονται στο να ζητούν από τους πολίτες να κρατήσουν «δυνατό ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Τρίτος της παρέας, ο Ανδρουλάκης, ως «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ», έχει φωνάξει όσο πιο δυνατά μπορεί, ότι δεν θέλει συνεργασίες με κανέναν, ο στόχος του δεν είναι να κυβερνήσει αλλά να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ΚΚΕ και ο Κουτσούμπας βέβαια, έχουν γνωστή ατζέντα, καμία συνεργασία, «μόνοι μας, όλοι τους».

Η επίδοξη νέα «νύφη» της Βουλής, η Κωνσταντοπούλου, όταν τη ρωτούν αν έχει πολιτική ατζέντα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, δεν απαντά, όταν τη ρωτούν για το φράχτη στον Έβρο, τότε διακηρύσσει ότι θα καταργήσει τα εμπόδια και θα αφήσει ελεύθερη την είσοδο στους μετανάστες από την Τουρκία! Που θα τους πάει δεν το διευκρινίζει, πως θα προστατευθούν τα χωριά στα σύνορα και οι αγρότες εκεί, προτιμά να λέει ότι ας αφήσουμε ελεύθερα «τα παιδιά» να πάνε όπου θέλουν!

Ο εφευρέτης της «Δήμητρας», του νέου virtualcoin έχει πλέον χαθεί στα αζήτητα.

Έτσι, λοιπόν, έμεινε μόνος του ο Κυριάκος να προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πολίτες ότι την Κυριακή 25 Ιουνίου η χώρα μας πρέπει να έχει κυβέρνηση! Η Υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έχει εντολή να λύσει τα μεγάλα προβλήματα, υπάρχει μόνον για να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες και να παραδώσει στη νέα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Αναμφισβήτητα, λοιπόν, το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι δυνατός» ή το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε βέβαια αν θα μπει η Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για να διαμαρτύρεται «εντός των τειχών». Το μεγάλο διακύβευμα είναι τα προβλήματα των πολιτών και οι πολιτικές για την επίλυσή τους. Η βελτίωση της ζωής όλων μας, η στήριξη της δημόσιας υγείας, τα ΑΜΕΑ και η ανάγκη να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας.

Σ’ αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός θα πει ΟΧΙ στις ομιχλώδεις, προσωπικές στρατηγικές. Θα πει ΟΧΙ στους a priori αρνητές της συνεργασίας, σ’ αυτούς που περιφρονούν τις εντολές και τη βούληση του ελληνικού λαού.

Σ’ αυτές τις εκλογές οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα πουν ΝΑΙ σε μία ισχυρή διακυβέρνηση της χώρας, στις καθαρές λύσεις και πολιτικές. Θα πουν ΝΑΙ στην ισχυρή ηγετική προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έδωσε κύρος στη χώρα μας διεθνώς, που μας έδωσε αυτοπεποίθηση και αίσθημα ασφάλειας στα σύνορά μας. 

Για όλα αυτά, φίλες και φίλοι, είμαι υπερήφανη είμαι Κερκυραία, που η παράταξή μας, η ΝΔ, έχει πραγματική ατζέντα, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με ειδικά κυβερνητικά μέτρα και πολιτικές, με ικανό πολιτικό προσωπικό. Είμαι βέβαιη ότι θα έχει και την καθαρή εντολή των Ελλήνων πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

*Υπ. Βουλευτής Ν..Δ. Κερκύρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!