Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Τιμητική βράβευση Αντζελας Γκερέκου για την προσφορά της στην ελληνική ελαιοκομία

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου έλαβε την Πέμπτη 23/11 βραβείο για τη συνεισφορά της στην οργανική σύζευξη της αειφόρου οικονομίας της φιλοξενίας με την πρωτογενή παραγωγή και τα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, καθώς και για τις αποτελεσματικές δράσεις εξωστρέφειας και επικοινωνιακής προβολής των πλέον εμβληματικών αγαθών της ελληνικής γης, όπως το ελαιόλαδο.

 Η τιμητική διάκριση απενεμήθη  από την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε).

Η βράβευση  έγινε, στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας που διοργάνωσε η 4Ε για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελαιοκομίας, που φέτος είναι αφιερωμένος στον ρόλο της γυναίκας και τις εργασίες της κήρυξε η κα Γκερέκου. 

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που βραβεύτηκαν στη διάρκεια της ημερίδας περιλαμβάνεται και η ομότιμη ερευνήτρια και τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Αικατερίνη Καμηλάκη-Πολυμέρου, επιστημονική συνεργάτιδα της Προέδρου του ΕΟΤ στον τομέα της ανάδειξης στη διεθνή αγορά της ελληνικής μεσογειακής διατροφής ως εθνικό κεφάλαιο. 

Στις εργασίες της ημερίδας πήραν μέρος πανεπιστημιακοί καθηγητές, εξειδικευμένοι ερευνητές, ελαιογευσιγνώστες και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

“Σήμερα η ημερίδα είναι αφιερωμένη στο λάδι και στην γυναίκα παραγωγό !!!
Η ελιά, το εμβληματικότερο προϊόν της Μεσογειακής διατροφής, της οποίας η Ελλάδα υπήρξε πυρήνας,
η ελιά, το σήμα κατατεθέν της ελληνικής γης υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.
Γιαυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς, τα 60 μέλη της Επιστημονικής Εταιρίας Εγκυκλοπαιδιστών της Ελαιοκομίας, στους 60 επιστήμονες διαφορών ειδικοτήτων που αποφασίσατε να ενώσετε τις γνώσεις και τις δυνάμεις σας, προκειμένου να προσεγγίζετε σε βάθος και με επιστημονική ακρίβεια όλο το εύρος του τεράστιου εθνικού κεφαλαίου, που λέγεται ελληνική ελαιοκομία.Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές της ημερίδας αυτής και σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική αυτή βράβευση”, δήλωσε η κ. Γκερέκου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!