Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Δεκάδες με αναπνευστικά προβλήματα

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς που καίει για πέμπτη ημέρα στην Ηλεία. Τόσο στη Νεμούτα όσο και στο Βασιλάκη οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς. Ωστόσο, η γενική περίμετρος της φωτιάς παραμένει σε ύφεση. Οι πυροσβέστες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί η ένταση του αέρα στα πέντε με έξι μποφόρ. 

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος στο τοπικό σταθμό ΟΡΤ: «Αναζωπυρώσεις πύρινων μετώπων σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει».

Συνέχισε λέγοντας πως στην Ηλεία «σημειώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

Ο ίδιος τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά, διότι αν επεκταθεί με το πρώτο φως της ημέρας τη Δευτέρα προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα “βρει” δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί».

Μία ακόμη αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή Δούκα το πρωί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκα, καθώς επίσης και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!