Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Τι απάντησε το Υπ.Πο. σε Αυλωνίτη για τη λειτουργία του Μουσείου Αχιλλείου

Στις 20 Οκτωβρίου 2021 ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου του Αχιλλείου καθώς και την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Μουσείο.
Οπως ενημέρωσε ο βουλευτής: 
Στις 15 Νοεμβρίου 2021 μας απεστάλη η υπ’αριθμ. Φ7/2021 απάντηση, την οποία υπογράφει η Υπουργός Πολιτισμού. Η μονοσέλιδη και γενικόλογη απάντηση που λάβαμε μαρτυρά την προχειρότητα της κυβέρνησης και την απόλυτη έλλειψη σχεδίου, καθώς η Υπουργός κατ’ουσιαν αποφεύγει την ερώτηση μας.
Το Μουσείο του Αχιλλείου αποτελεί χώρο αναφοράς ιστορίας και πολιτισμού για την Κέρκυρα, ενώ συνιστά το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μουσειακό χώρο της Ελλάδας μετά το Μουσείο της Ακρόπολης. Η προστασία της κατάστασης των κτιριακών του εγκαταστάσεων, αλλά και ο σεβασμός προς τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, θα πρέπει να αποτελούν άμεσες προτεραιότητες για το Υπουργείο. Δεν αρκεί να ασχολούμαστε μόνο με την εικόνα, θα πρέπει και στην ουσία το Αχίλλειο να αποτελεί κέντρο πολιτισμού. Δυστυχώς, όμως το Υπουργείο σιωπά και πετάει το μπαλάκι αλλού, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κανένας κυβερνητικός σχεδιασμός για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Αχίλλειο.
Υπό αυτό το πρίσμα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η απάντηση αυτή καλύπτει στην πραγματικότητα τα θέματα που τέθηκαν από την ερώτηση μας, και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το ζήτημα.
Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης :
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!