Quantcast
ΑΛΙ-ΘΙΝΑΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Τι είναι δίκαιο για την Κέρκυρα τώρα;

Την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όλη η Ελλάδα μπροστά από τους δέκτες. Η τηλεόραση τελικά δεν πεθαίνει, ανασταίνεται στις εκλογές. Κι εγώ σκάω από τη ζήλια μου γιατί ακούω ότι κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα, εν καιρώ κρίσης, επανεκλέγουν το

ΑΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Δήμαρχό τους με ποσοστό 70 και 80%.

Την τελευταία δεκαετία τα πράγματα για το νησί μας ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Τα σκουπίδια βρώμισαν και σκέπασαν τον τόπο, σκεπάζοντας και τα άλλα πολυάριθμα προβλήματα που τον ταλανίζουν.

Η Παλιά Πόλη, χωρίς πλάνο, βαδίζει το δρόμο της εμπορευματοποίησης χωρίς βιώσιμο σχέδιο και επίγνωση του μνημειακού της χαρακτήρα.

Πάρτι κόκκινων λεωφορείων συμβαίνει στους δρόμους του ιστορικού κέντρου ενώ δεκάδες παρκαρισμένα τουριστικά λεωφορεία σβήνουν από τα μάτια μας τη θέα του Φρουρίου.

Ο δημόσιος χώρος δεν διαχειρίζεται από ένα σχέδιο που να ωφελεί τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες.

Δημόσια έργα όπως ο Φοίνικας, παρατημένα ως πότε αλήθεια, προκαλούν τα δάκρυα των Κερκυραίων.

Ο πολιτισμός δεν παράγει και δεν έχει και στέγη. Το Δημοτικό Θέατρο εκφράζει σημειολογικά τη γενική πολιτισμική παρακμή.

Οι πιο πάνω διαπιστώσεις μαζί με άλλες που η στήλη δε χωρά, είναι χαρακτηριστικές της τελευταίας δεκαετίας κατά την οποία δοκιμάστηκαν και αποδοκιμάστηκαν οι τοπικές ηγεσίες.

Τα ποσοστά των επιτυχημένων Δημάρχων ανά την Ελλάδα από την άλλη, δείχνουν ότι και λεφτά βρέθηκαν, προφανώς μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και πλάνο υπήρχε, και αξιολόγηση της προόδου και παράδοση έργων στους δημότες έγινε. Αποδεικνύουν όμως πάνω από όλα ότι η προκοπή είναι θέμα ανθρώπου.

Μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας και στενοχώριας, ακόμα και ντροπής, για τα οποία οι ευθύνες είναι διαχρονικές χωρίς κανένα νόημα να τις καταλογίσουμε για πολλοστή φορά, αλήθεια πώς πρέπει να βαδίσουμε;

Γυρνώντας πίσω;

Ή με θετική προσδοκία αλλά και περιέργεια να δοκιμάσουμε τη διακυβέρνηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων με ένα νέο πρόσωπο;

Η απάντηση έρχεται αυθόρμητα και λογικά.

Ας δοθεί η ευκαιρία της δεύτερης Κυριακής σε έναν άνθρωπο που δεν έχει δοκιμαστεί, που πιστεύει ότι μπορεί, που εδώ και χρόνια επιμένει με προσήλωση στο δήμο της Κέρκυρας και που στηρίζεται από πολύ αξιόλογους συμπολίτες μας.

Άγνωστο αν θα καταφέρει να μας κάνει να μη σκάμε από τη ζήλια μας για άλλους επιτυχημένους δήμους της Ελλάδας και Δημάρχους. Ωστόσο δίκαιο να επιτρέψουμε σε ένα καινούργιο πρόσωπο να μας δείξει τι μπορεί. Δίκαιο να επιτρέψουμε και στην Κέρκυρα μια νέα αρχή, όπως μας προτείνει.

Και δίκαια όπως πάντα να κρίνουμε είτε θετικά, είτε αρνητικά όσα θα πράξει από τη θέση της ηγεσίας.

Ευχόμαστε θετικά, παρότι υποσχόμαστε ότι δε χαριζόμαστε ούτε στην ίδια τη μάνα μας. Αποδεδειγμένα και με αγάπη για την Κέρκυρα.

Αλι-θινά!

(δημοσιεύθηκε στο φύλλο 29ης-5-2019 της Κ.Σ.)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!