Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Τι πρέπει να προσέξεις στην κατασκευή παραλιακού σπιτιού;

Αποφασίσατε να φτιάξετε ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα! Είναι πραγματικά ένα από τα πιο όμορφα μέρη που μπορείτε να ζήσετε. Ακόμα όμως και αν η κατασκευή ενός παραλιακού σπιτιού είναι ένα όνειρο ζωής, πρέπει να θυμάστε πως υπάρχουν κάποια κομμάτια που πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά.

Έτσι λοιπόν συμβουλευτήκαμε τους ειδικούς στην κατασκευή σπιτιών Mecha Engineering και μας είπαν κάποια σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσετε έτσι ώστε να δημιουργήσετε το σπίτι που επιθυμείτε.

1. Τοποθεσία

Κάθε παραθαλάσσια περιοχή έχει διαφορετικούς νόμους και κανόνες ως προς την πολεοδομία και το χτίσιμο κατοικιών. Πρέπει αρχικά να είστε βέβαιοι πως έχετε τις κατάλληλες άδειες και να πληρείτε όλες τις προϋποθέσεις για να προχωρήσετε στην κατασκευή παραλιακού σπιτιού στο σημείο που σας ενδιαφέρει.

Ακόμα, πρέπει να λάβετε υπόψιν τη νομοθεσία για τις προστατευόμενες παραλίες, αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση πολιτών σε αυτές. Για να είστε σίγουροι πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αντίστοιχο Δήμο ή την κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο σας και έχει εμπειρία με το γραφειοκρατικό κομμάτι.

2. Προστασία από πλημμύρες

Έπειτα πρέπει να βεβαιωθείτε πως το σπίτι που θα κατασκευάσετε βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι άρτια προστατευμένη από φυσικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες. Οι παραλιακές κατοικίες πολύ συχνά αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα, οπότε είναι σημαντικό να έχετε ελέγξει αν υπάρχουν οι σωστές υποδομές από τον Δήμο, όπως αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

3. Επιλογή υλικών

Εκτός από τον κίνδυνο πλημμύρας, η διαβρωτική φύση του θαλασσινού νερού είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολήσει στην κατασκευή του παραλιακού σπιτιού καθώς μπορεί να καταστρέψει σε μηδενικό χρόνο κάποια υλικά που θέλετε να τοποθετήσετε στο εξωτερικό της κατοικίας.

Συνεπώς, πρέπει να φροντίσετε να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά που δε διαβρώνονται εύκολα από τον αέρα που περιέχει αλάτι, ούτε το θαλασσινό νερό, αλλά και την υγρασία. Παράλληλα, καλό είναι και να συντηρούνται εύκολα! Αποφύγετε τα μέταλλα και επιλέξτε το ξύλο και προτιμήστε PVC ή υαλοβάμβακα για το εξωτερικό μέρος της κατασκευής.

4. Πόρτες και παράθυρα

Οι πόρτες, τα παράθυρα, και άλλα μέρη εισόδου συνήθως είναι τα πιο αδύναμα σημεία σε ένα κτίριο καθώς είναι ευάλωτα στη διάβρωση και τους ισχυρούς ανέμους. Προτιμήστε πολυστρωματικό γυαλί που αντέχει την έντονη πίεση του αέρα και τη διάβρωση ενώ παράλληλα κάνει το σπίτι σας πιο σταθερό. 

5. Προστασία από τον αέρα

Κατά τη φάση σχεδιασμού της κατασκευής παραλιακής κατοικίας πρέπει να βεβαιωθείτε πως το έχει ελέγξει επαγγελματίας μηχανικός που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του σπιτιού απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, όπως ο αέρας.

Γενικά, μια παραθαλάσσια κατοικία πρέπει να έχει ειδική οροφή που “κόβει” τις ριπές αέρα αλλά και καλή μόνωση για να μην περνάει εύκολα η υγρασία στο εξωτερικό. Ακόμα, είναι πιθανό να πρέπει να γίνουν ειδικές εγκαταστάσεις συστημάτων που διακόπτουν την έντονη ροή αέρα — κάτι το οποίο γνωρίζει μόνο ο επαγγελματίας μηχανικός.

 

Δείτε ακόμα:

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!