Quantcast
SLIDERΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τι προτείνει η ΟΕΤΚ Κέρκυρας για την απαγόρευση λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων

Δημοσιεύθηκε χθες το ΦΕΚ για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020.

Με αφορμή την παραπάνω απόφαση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός δήλωσε δημόσια και ενημέρωσε άμεσα τους αρμοδίους ότι:

“Πρέπει να γίνει σαφή αναφορά απαγόρευσης διανυκτερεύσεων και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που στη μεγάλη τους πλειοψηφία βρίσκονται μέσα στα αστικά κέντρα, σε πολυκατοικίες και τα σημερινά απαγορευτικά μέτρα δεν τους εμποδίζουν να λειτουργήσουν με εσωτερικό τουρισμό, κάτι που δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Που στην παρούσα φάση έκτος του κίνδυνου είναι και τελείως αντιδεοντολογικό αν σκεφτούμε ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες του χώρου συμμορφώνονται πλήρως για να προστατευόσουν την δημοσιά υγεία και φυσικά πλήττονται οικονομικά.

Από τα φαινόμενα η παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας είχε άμεσα αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα δυσαρέσκεια όλων των νόμιμων τουριστικών επιχειρηματιών για αυτήν την παράλογη διαφοροποίηση και αντιμετώπιση και σήμερα αναμένεται να προχωρήσει στην ένταξη και των καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων, στην ρύθμιση για αναστολή λειτουργίας των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων και καταλυμάτων, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Επίσης με επιστολή μας στο Υπουργείο Οικονομικών ζητήσαμε, κάτω από το βάρος της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί, να δοθεί ένα μικρό χρονικό περιθώριο στις επιχειρήσεις μας ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε να λάβει η κυβέρνηση κάποια επιπλέον μέτρα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις μας και αυτά είναι:

α) Να δοθεί στις επιχειρήσεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εκπληρώσουν τις οφειλές τους προς τις Τράπεζες και τους δημοσίους Οργανισμούς.

β) Να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, μέχρι τον Ιούνιο, όταν και ελπίζουμε θα έχει υπερκεραστεί το πρόβλημα και θα έχει επανέλθει η κανονικότητα.

γ)Να ληφθεί μέριμνα για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου και να ισχύσουν και γι αυτούς οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις αλλά και οι επιχορηγήσεις που θα δοθούν στα ξενοδοχεία”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!