Quantcast
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣΠΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τι συμβαίνει πια στο Νοσοκομείο;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, και πολύ περισσότερο του Διοικητή με θεσμικούς παράγοντες, με Διευθυντές του ίδιου του ΓΝΚ αλλά και με ιδιώτες μου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία σε σχέση με το πόσο η κατάσταση, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο πανδημίας, παραμένει υπό έλεγχο.
Από διάφορα περιστατικά έχουμε δει δείγματα πως η Διοίκηση δρα χωρίς να ενημερώνει κανέναν παράγοντα ή αναφέρει πως θα δράσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, και δρα διαφορετικά. Φαίνεται να υπάρχει μια κρυψίνοά λογική και μυστικοπάθεια, η οποία τελικά δεν κρύβει κάτι άξιο λόγου, αλλά καταφέρνει να παραμένουν όλοι στο σκοτάδι, μέχρι απλώς να κινηθούν εναντίον του Διοικητή, κλιμακώνοντας την κατάσταση.
Τι γίνεται με τα covid test;
Επιπλέον, πολλές είναι οι αναφορές από την τοπική κοινωνία ότι τα τέστ για τον Covid 19 γίνονται με το σταγονόμετρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ειδικά σε νέους. Χαρακτηριστικά, σε περίπτωση νεαρής συμπολίτισσας μας η οποία είχε 38 πυρετό και ήταν επαφή άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος, δεν της έγινε καν τέστ, αλλά της συστήθηκε εντόνως η παραμονή σε καραντίνα για 14 ημέρες στο σπίτι. Την επόμενη ημέρα η νεαρή έκανε το τέστ σε ιδιωτική κλινική και βρέθηκε θετική.Τι συμβαίνει με τους άλλους όμως, οι οποίοι προσέρχονται, δεν τους γίνεται το τέστ και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν ιδιωτικά; Η πολιτική του Νοσοκομείου με βάσει την οποία γίνονται τεστ είναι σχεδόν ακατανόητη και οδηγεί στην πρακτική αποτροπή των περισσοτέρων από το να κάνουν το τεστ εκεί. Σκεπτόμενοι πως το νοσοκομείο διαθέτει και μηχάνημα rapid test και μηχάνημα μοριακού ελέγχου, είναι αδιανόητη αυτή η επιλεκτική αντιμετώπιση.
Ως Διοικητής του Νοσοκομείου, κάποιος εννοείται πως δεν οφείλει να είναι ευχάριστος, οφείλει όμως να ενημερώνει για τις δράσεις του, να τις αιτιολογεί και να κινείται με διαφάνεια και νομιμότητα. Οφείλει δε να διοικεί με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου προς την εξυπηρέτηση της δημόσιας υγείας, και όχι να αντιμετωπίζει σχεδόν εχθρικά κάθε κίνηση, θεσμική ή ιδιωτική. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο (ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) αλλά και οι πολίτες αξίζουν αυτή την αντιμετώπιση, πολύ περισσότερο σε μια τέτοια περίοδο πανδημίας, όπου το Νοσοκομείο έχει μια θέση αυξημένης ευθύνης στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Ελπίζουμε να δούμε κάποια στιγμή στροφή προς τη σωστή κατεύθυνση.

*δικηγόρος Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!