Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Το Γυμνάσιο Σκριπερου στο Λεβεράνο- Λέτσε της Ιταλίας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus “with children in the european world of values” το σχολείο μας ταξίδεψε στη νότια Ιταλία.

Οκτώ μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Σκριπερού  συνάντησαν, συζήτησαν, έπαιξαν και προβληματίστηκαν με άλλους 40 μαθητές από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Το θέμα της διακρατικής αυτής συνεργασίας είναι οι αξίες των νεων ευρωπαίων πολιτών.

Σύμφωνα με τους καθηγητές του σχολείου «Στη βδομάδα που περάσαμε στην Ιταλία τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες τους πάνω στην ισότητα, τις κοινωνικές διακρίσεις και τον σχολικό εκφοβισμό.

Επισκεφτήκαμε εκτός από το Λέτσε που είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας , την Καλλίπολη, την Λέουκα , το Οτράντο. Αξέχαστη θα μείνει στα παιδιά η επίσκεψη στο πανέμορφο και μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το Αλμπερομπέλο.
Φυσικά γευτήκαμε τις τοπικές γεύσεις και εννοείται δοκιμάσαμε κάθε είδους πίτσες και μακαρονάδες.

Μετά από περίπου δύο χρόνια όπου όλα σταμάτησαν λόγω κορονοϊού συνειδητοποιεί κανείς πόσα πράγματα έχουν χάσει τα παιδιά μας από τη ζωή τους.
Συνεχίζουμε…..!»

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!