Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τιμά τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο – Το Σάββατο η συναυλία της “Μάντζαρος”

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τιμά τη μνήμη και το έργο του Κερκυραίου συνθέτη Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατό του, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2022 σε διάφορους χώρους της Κέρκυρας. Σε συνέχεια της Ημερίδας με θέμα τη ζωή και το έργο του και τη συνάντηση των τριών Φιλαρμονικών της Πόλης σε μια μουσική διαδρομή στα σοκάκια, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος συμπληρώνουν μια ακόμη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στις 24 Νοεμβρίου το έργο του συνθέτη θα πάρει ζωή μέσα από τις φωνές της Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στην Ιόνιο Ακαδημία.

Ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο συνθέτης του Εθνικού Ύμνου. Ωστόσο, πέραν αυτού, υπήρξε  πρωτοπόρος και σε πολλούς άλλους τομείς της μουσουργίας, ενώ πολύ μεγάλο ήταν το έργο του και στον χώρο της διδασκαλίας της μουσικής, καθώς πολλοί εκ των μεταγενέστερων Επτανησίων μουσουργών υπήρξαν μαθητές του. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να τον αναγορεύσουν σε γενάρχη όχι μόνο της επτανησιακής, αλλά και της νεοελληνικής μουσικής συνολικά.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟ:  Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος στο Δημοτικό Θέατρο, 20:30, Είσοδος Ελεύθερη

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟ: Χορωδία τωνμουσικών συνόλων του δήμου Αθηναίων στην Ιόνιο Ακαδημία

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟ: Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας στο Δημοτικό Θέατρο

 

 

 

 

 

 

 

.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!