Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το ιικό φορτίο των λυμάτων Κέρκυρας ανιχνεύεται στα Γιάννενα

Την ανακοίνωση ότι ήδη τα λύματα της Κέρκυρας ανιχνεύονται σε τακτική βάση στα Γιάννενα ανακοίνωσε, μεταξύ των άλλων, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ Μερόπη Υδραίου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Η κα. Υδραίου είχε συνάντηση και με τον Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του επταμελούς Δ.Σ. του ΕΟΔΥ κ. Γεώργιο Σουρβίνο όπου συζήτησαν την ένταξη της Κέρκυρας στο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΕΟΔΥ  στο πλαίσιο συνεργασίας με την ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και τον ΕΟΔΥ και του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκειμένου να γίνεται ακριβής ανίχνευση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Κέρκυρας. Όπως τόνισε η δήμαρχος, η Κέρκυρα στέλνει εβδομαδιαίως δείγμα για ανάλυση και υπάρχει ήδη  εικόνα για το ιικό φορτίο του νησιού, ιδιαίτερα δε, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Όπως επισημάνθηκε, η εικόνα δεν είναι ανησυχητική.

Ο κ. Σουρβίνος από την πλευρά του, εξήρε τη συμμετοχή της Κέρκυρας σε αυτή τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός δικτύου γονιδιοματικής επιτήρησης με σταθερή αποστολή δειγμάτων  από το νησί. Το γεγονός αυτό αφενός παρέχει επικυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες για τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν στο νησί, αφετέρου δίνει τη δυνατότητα καταγραφής και χρήσης πληροφοριών προς διεθνείς οργανισμούς και ξένα κράτη κάτι το οποίο ενισχύει την αξιοπιστία του τόπου μας σε υγειονομικό επίπεδο διεθνώς.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!